Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ανώδυνες ποινές από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας: Μόνο 8 χρόνια για τον φονιά της άστεγης Ρουμάνας;

Μία από τις πλέον «ανώδυνες» ποινές, σε ότι αφορά υπόθεση ανθρωποκτονίας επέβαλε σήμερα, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας.

Ο Βίκτορ Νέλου Τίνκα κρίθηκε ένοχος μετά από παραδοχή του στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας της Μιρέλας Τούνγκα και του επιβλήθηκε η ποινή των 8 χρόνων, μόνο.

Ο φόνος της 56χρονης Μιρέλας Τούνγκα διαπράχθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 ενώ στην αστυνομία καταγγέλθηκε από τον ίδιο τον κατηγορούμενο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μια γυναίκα βρίσκεται νεκρή στο κρεβάτι του στο διαμέρισμα του στην περιοχή Καλυφάτζια στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν σήμερα στο Κακουργιοδικείο όπου ανακοινώθηκε η απόφαση για την ποινή εναντίον του 57χρονου κατηγορουμένου ο ίδιος θεωρούσε το θύμα υπαίτιο για την εγκατάλειψη του από την φιλενάδα του, από την Ρουμανία, η οποία ήρθε στην Κύπρο με σκοπό να συνάψει σχέση με αυτόν και να της βρει δουλεία. Ωστόσο η βίαιη συμπεριφορά του, οδήγησαν την γυναίκα στην φυγή, με την βοήθεια του θύματος, και για τον λόγο αυτό ο ίδιος θεωρούσε την Τούνγκα ως την κύρια αιτία της εγκατάλειψης.

Μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα ήταν και η αιτία του στυγερού εγκλήματος αφού τη νύχτα του φόνου θύμα και θύτης ήρθαν σε διαμάχη για τηνDana- τη γυναίκα που εγκατέλειψε τον κατηγορούμενο- και μπροστά στα μάτια τρίτου προσώπου (46χρονου Ρουμάνου, ο οποίος αρχικά είχε συλληφθεί και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος).
Μεταξύ κατηγορούμενου και θύματος δημιουργήθηκε ένταση και έντονη λογομαχία με τον πρώτο χωρίς να ελέγχει τον θυμό του άρπαξε ένα σκεπάρνι και άρχισε να χτυπά για αρκετή ώρα με τη ξύλινη λαβή του το θύμα σε όλο της το σώμα. Σταμάτησε να την χτυπά μόνο όταν την είδε να αιμορραγεί από το κεφάλι και τα χέρια. Προηγουμένως την είχε χτυπήσει και με τα χέρια στο πρόσωπο δύο φορές. Στη συνέχεια και οι τρεις συνέχισαν να καταναλώνουν αλκοόλ ενώ λίγη ώρα αργότερα το τρίτο πρόσωπο έφυγε αφήνοντας θύμα και θύτη στο διαμέρισμα όπου κοιμήθηκαν και το πρωί ο κατηγορούμενος βρήκε την άτυχη 56χρονη νεκρή στο κρεβάτι του.

Το Κακουργιοδικείο προσμέτρησε για σκοπούς μετριασμού της ποινής τις συνθήκες διάπραξης του αδικήματος, τις οικογενειακές και προσωπικές περιστάσεις του κατηγορουμένου, το χρόνιο πρόβλημα αλκοολισμού που αντιμετωπίζει και την επίδραση που αυτό είχε στη βίαιη συμπεριφορά του απέναντι στο θύμα κατά το επίδικο περιστατικό, την άμεση παραδοχή στο Δικαστήριο, την άμεση θεληματική του ομολογία προς την Αστυνομία, τη συνεργασία του με τις ανακριτικές αρχές και ιδιαίτερα το γεγονός ότι μετέβη ο ίδιος στην Αστυνομία για να καταγγείλει τον θάνατο της Τούνγκα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου ο κατηγορούμενος δε σκόπευε να θανατώσει το θύμα κατά την επιφορά των χτυπημάτων παρά μόνο να εξωτερικεύσει, μέσω της μεγάλης και απαράδεκτης βιαιότητας που επέδειξε, την απαρέσκεια του για το σημαίνοντα ρόλο που θεώρησε ότι διαδραμάτισε το θύμα στο να τον εγκατάλειψη η Dana.

Βιαιοπράγησε εναντίον του θύματος χρησιμοποιώντας τη λαβή σκεπαρνιού που έτυχε να βρει στο διαμέρισμα όταν πλέον τα πράγματα είχαν εκτραχυνθεί και δεν χρησιμοποίησε το σιδερένιο μέρος του σκεπαρνιού.

Καταλήγοντας ωστόσο ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος επέδειξε παντελή ασέβεια προς μια γυναίκα η οποία ποσώς μπορούσε να αντιδράσει στα βίαια και επαναληπτικά του χτυπήματα.

Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου