Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Κυνηγάει την ιστορία ο Ράφα

Μπορεί να έχασε στον τελικό του Πεκίνου απ'τον Νόβακ Τζόκοβιτς, όμως ο Ράφαελ Ναδάλ θα πάει στο Shanghai Masters ως το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και μάλιστα σε περίπτωση που πανηγυρίσει τον τίτλο, θα γίνει ο πρώτος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος που κατακτά 6 Masters 1000 μέσα σε μια σεζόν!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ράφαελ Ναδάλ είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στα τουρνουά Masters της φετινής σεζόν, έχοντας κατακτήσει πέντε τίτλους σε έξι Masters τελικούς που έχει αγωνιστεί.

Ο 27χρονος Ισπανός, επιστρέφει στη Σανγκάη μετά το περσινό διάλειμμα και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το προτελευταίο Masters της χρονιάς, προκειμένου να γίνει ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία που καταφέρνει να πανηγυρίσει έξι 1000αρια μέσα στην ίδια σεζόν.

"Ελπίζω να είμαι έτοιμος για τη Σανγκάη. Είναι πολύ σημαντικό τουρνουά, ένα από τα σημαντικότερα της σεζόν. Θα είναι πολύ δύσκολο γιατί παίζεις με τους καλύτερους του κόσμου από τους πρώτους γύρους" τόνισε ο Ναδάλ μετά την ήττα απ'τον Τζόκοβιτς στον τελικό του Πεκίνου.

Ο Ράφα έχει δώσει 30 αγώνες φέτος σε Masters τουρνουά, έχοντας 29 νίκες και μόλις 1 ήττα, αυτή απ'τον Νόλε στον τελικό του Monte Carlo Masters.

Στη φετινή συλλογή του Ναδάλ, ανήκουν τα Masters σε Indian Wells (d. Del Potro), Madrid (d. Wawrinka), Rome Masters (d. Federer), Montreal Masters (d. Raonic) και Cincinnati Masters (d. Isner).

Ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα δεν έχει κατακτήσει ποτέ τον τίτλο στη Σανγκάη, έχοντας καλύτερη πορεία τον τελικό του 2009 όπου ηττήθηκε απ'τον αήττητο, εκείνη την περίοδο, Νικολάι Νταβιντένκο.

Η επιστροφή του Ναδάλ στο Νο1, χαροποίησε ιδιαίτερα τον Ισπανό ο οποίος είναι αποφασισμένος να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην κορυφή.

"Πρέπει να συνεχίσω να παίζω καλά για να τερματίσω τη χρονιά στο Νο1. Είναι πολύ ξεχωριστό συναίσθημα για μένα να βρίσκομαι και πάλι στην κορυφή της κατάταξης. Απολαμβάνω αυτή την εξέλιξη. Κάνω μια απ'τις καλύτερες σεζόν της καριέρας μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλα. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να έχω ακόμη περισσότερες επιτυχίες. Ο ανταγωνισμός είναι αυτό που μου δίνει κίνητρο και με κάνει ευτυχισμένο. Είμαι απλά χαρούμενος που βρίσκομαι στο tour ξανά" είπε ο Ναδάλ.

Όσον αφορά την απόδοσή του στον τελικό του China Open και την ήττα με 6-3, 6-4 απ'τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό, ο Ισπανός τόνισε: "Δεν βρήκα τρόπο να τον σταματήσω. Ήταν πολύ δυνατός για μένα σήμερα. Δεν έκανα το καλύτερό μου παιχνίδι, όμως ο Νόβακ έπαιξε πάρα πολύ καλά. Σέρβιρε εξαιρετικά και δεν μπόρεσα να δημιουργήσω ευκαιρίες με τις επιστροφές μου. Κρατούσε τις μπάλες χαμηλά και ήταν δύσκολο να δημιουργήσω spin. Στόχευε τις μπάλες όπου ήθελε. Όταν συμβαίνει αυτό κόντρα σε έναν παίκτη όπως ο Νόβακ, τότε είσαι νεκρός. Δεν έχεις ευκαιρίες..."

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου