Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ - Στις 12-13 Οκτωβρίου το 10ο Ζιβανάρειο τουρνουά

Από τη στιγμή που οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της περσινής χρονιάς στην Κύπρο θα λάβουν μέρος στο 10ο Ζιβανάρειο τουρνουά μπάσκετ, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου, η διοργάνωση μπορεί να θεωρηθεί και ως ένα άτυπο τουρνουά - Σούπερ Καπ ενόψει της έναρξης της μπασκετικής σεζόν 2013-14.Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, η κυπελλούχος ΕΘΑ και ο φιναλίστ κυπέλλου Κεραυνός θα δώσουν το παρών τους στο τουρνουά που διοργανώνεται στο Λευκόθεο και το οποίο αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον.

Πρόκειται για το ισχυρότερο τουρνουά προετοιμασίας στην Κύπρο, το οποίο διεξάγεται στην μνήμη του αείμνηστου πρώην προέδρου του ΑΠΟΕΛ, Μιχαλάκη Ζιβανάρη. Η φετινή διοργάνωση είναι η 10η στη σειρά, σε μια πορεία που ξεκίνησε το 2004.

Πιο κάτω αναλύουμε τις τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο 10ο Ζιβανάρειο.

ΑΠΟΕΛ

Πέρσι: Ήττα στους τελικούς των πλέι-οφ

Φέτος: Στόχος η κατάκτηση του νταμπλ

Προπονητής: Αντώνης Κωνσταντινίδης (2η χρονιά)

Β. προπονητής: Χριστόφορος Λειβαδιώτης (2η χρονιά)

Ξένοι: 6

Διεθνείς Κύπριοι: 3 (Νεοφύτου, Κούννας, Παπακώστας)

Τίτλοι: 10 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα

Τελευταίος τίτλος: 2010 (πρωτάθλημα)

Ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ, Γιώργος Νεοφύτου, μας μίλησε για την προετοιμασία της ομάδας και την χρησιμότητα της συμμετοχής στο Ζιβανάρειο τουρνουά: «Ξεκινήσαμε προετοιμασία πριν λίγες εβδομάδες οι Κύπριοι και εδώ και μερικές μέρες έχουν ενσωματωθεί και οι ξένοι. Όλα πάνε καλά. Οι στόχοι της ομάδας είναι οι αναμενόμενοι. Ψηλό ή χαμηλό το μπάτζετ, πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε. Γι αυτό δουλεύουμε σκληρά με τον Τόνι (σ.σ. Κωνσταντινίδη), ο οποίος είναι απαιτητικός με τους παίκτες του. Όσον αφορά το Ζιβανάρειο, είναι ένας πετυχημένος θεσμός με τη συμμετοχή ποιοτικών ομάδων, όπου τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας».

ΑΕΚ

Πέρσι: Πρωταθλήτρια

Φέτος: Στόχος το back to back

Προπονητής: Νικόλας Παπαδόπουλος (3η σεζόν)

Β. προπονητής: Νικόλας Παπαδόπουλος (2η σεζόν)

Ξένοι: 6

Διεθνείς Κύπριοι: 2 (Παντελή, Γκαρσία),

Τίτλοι: 5 πρωταθλήματα (4 ο ΠΟΛ, 1 η ΑΕΚ), 5 κύπελλα (5 ο ΠΟΛ)

Τελευταίος τίτλος: 2013 (πρωτάθλημα)

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, προπονητής της ΑΕΚ, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη δυναμική της Λαρνακιώτικης ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς: «Παρόλο που αποχώρησε ο περσινός βασικός κορμός, με την ενίσχυση που κάναμε, θα είμαστε εξίσου δυνατοί φέτος. Οι περισσότεροι παίκτες είναι καινούργιοι και θέλουμε χρόνο για να έρθει η ομοιογένεια. Η ομάδα όμως θα πρωταγωνιστήσει. Το Ζιβανάρειο είναι ένα τεστ, τόσο για μας όσο και για τους αντιπάλους. Θα βοηθήσει τους παίκτες να μάθουν την νοοτροπία του κυπριακού πρωταθλήματος».

Κεραυνός

Πέρσι: Φιναλίστ κυπέλλου

Φέτος: Στόχος το πρωτάθλημα μετά από έξι χρόνια

Προπονητής: Θανάσης Σκουρτόπουλος (1η σεζόν)

Β. προπονητής: Μιχάλης Ματσεντίδης (3η σεζόν)

Ξένοι: 7

Διεθνείς Κύπριοι: 4 (Τρισόκκας, Πηλαβάς, Θεοχαρίδης, Ζαχαρίου)

Τίτλοι: 5 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα

Τελευταίος τίτλος: 2012 (κύπελλο)

Την αισιοδοξία του για τη νέα σεζόν εξέφρασε ο αρχηγός του Κεραυνού, Παναγιώτης Τρισόκκας: «Αν και μειώθηκε το μπάτζετ, η ομάδα πάντα ξεκινά για πρωτάθλημα και κύπελλο. Αυτό είναι χωρίς αμφιβολία. Φέτος είναι παράξενη χρονιά, επειδή εκεί που πάντα φέρναμε έτοιμους ξένους, φέτος θα έχουμε ρούκι στην ομάδα. Πρέπει οι Κύπριοι να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά. Θα είμαστε εκεί μέχρι τέλους, αρκεί να είμαστε υγιείς. Νιώθω αισιόδοξος».

ΕΘΑ

Πέρσι: Κυπελλούχος

Φέτος: Στόχος η διεκδίκηση του πρωταθλήματος

Προπονητής: Κυριάκος Αδάμου (2η σεζόν)

Β. προπονητής: Ντάριν Φόουκς (2η σεζόν)

Ξένοι: 6

Διεθνείς Κύπριοι: 3 (Κασκίρης, Αναστασιάδης, Αριστοτέλους)

Τίτλοι: 2 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα

Τελευταίος τίτλος: 2013 (κύπελλο)

Ο προπονητής της ΕΘΑ, Κυριάκος Αδάμου, μίλησε για τις πολλές διαφορές της φετινές του ομάδας με την περσινή: «Από τη στιγμή που δεν έμεινε κανείς από πέρσι, μιλάμε για μια καινούργια ομάδα και κατ’ επέκταση διαφορετική. Η προσπάθεια μας θα είναι να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί με πέρσι. Έχουμε και εμείς το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες, που είναι το οικονομικό. Μένει μόνος να δούμε τις ομάδες στο παρκέ και να δούμε ποιος φαντάζει πιο δυνατός. Εμείς είμαστε μια εντελώς καινούργια ομάδα, που θα χρειαστεί χρόνο για να ανεβεί».

Source : http://www.kathimerini.com.cy

.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου