Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΝΤΡΟΠΗ: ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ & ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΟΣΟ ΟΣΟ - ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕ...

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο της Τουρκίας για εκμετάλλευση της οικονομικής κατάστασης στην Κύπρο προκειμένου να τουρκοκοποιήσει τα κατεχόμενα.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι ενώ η τουρκική πλευρά μιλά απροκάλυπτα για τους σχεδιασμούς της επί του εδάφους, όπως αυτοί προχωρούν μέσω της «επιτροπής αποζημιώσεων», στις ελεύθερες περιοχές τα πολιτικά κόμματα αποφεύγουν να τοποθετηθούν επί του θέματος. Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, οι αιτήσεις που καταχωρήθηκαν από Ελληνοκύπριους ενώπιον της «επιτροπής ακινήτων περιουσιών», που συστάθηκε από την Τουρκία στα κατεχόμενα, έχουν φτάσει τις 1.010 από την αρχή του έτους.

 Από ένα σύνολο 5.377 αιτήσεων που καταχωρήθηκαν από το 2006, όταν και συστάθηκε η «επιτροπή» μετά από απόφαση του ΕΔΑΔ. Την περασμένη Παρασκευή η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαβαντίς» φιλοξένησε δηλώσεις του «προέδρου» της «επιτροπής» Γκιουνγκιόρ Γκιουνκάν, ο οποίος μέσα από τις τοποθετήσεις του κατέδειξε αρκετά άκρως ανησυχητικά στοιχεία σε σχέση με τις αιτήσεις. 

 
Ο Γκιουνκάν σημείωσε το γεγονός ότι μετά την οικονομική κρίση οι νέες γενιές των Ελληνοκυπρίων σπεύδουν στην «επιτροπή» κατά τρόπο που δείχνουν «να συναγωνίζονται, σαν να θέλουν να την πουλήσουν όσο-όσο». Κι αυτό τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι σε ελάχιστες περιπτώσεις οι αιτητές απορρίπτουν τα ποσά που παραχωρούνται από την «επιτροπή» ως αποζημίωση και τα οποία είναι πολύ πιο κάτω από την πραγματική αξία των ακινήτων. ην ίδια ώρα, στα κατεχόμενα φαίνεται να διαφοροποιούν και το λεκτικό που χρησιμοποιούν σε σχέση με τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων που αποζημιώνονται μέσω «επιτροπής». 

Αναφέρονται σε περιουσίες που έχουν «τουρκοποιηθεί», καθώς είναι γνωστό ότι βάσει της «νομοθεσίας» που διέπει την «επιτροπή», από την ώρα που δίνονται αποζημιώσεις στους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες, τότε αυτές θεωρούνται τουρκικής ιδιοκτησίας. Τα άκρως επικίνδυνα αυτά δεδομένα παρακολουθούνται από την κυπριακή πολιτική ηγεσία χωρίς να είναι σε θέση να αντιδράσει. Την ώρα που σε άλλα ζητήματα οι πολιτικοί εμφανίζονται λαλίστατοι, στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχουν πει οτιδήποτε μέχρι στιγμής.

Source : http://showtime-cy.blogspot.com

4 comments:

  1. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ , ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ 'Η ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ , ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ , ΤΟ ΠΙΟ ΛΙΓΟ , ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ , ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΡΑΤΟΣ , ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΕΔΑΦΗ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΑΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΙΤΤΙΜ , ΕΓΓΟΝΟΥ ΤΟΥ ΝΩΕ , 'Η ΑΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΧΑΣΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΝΟΜΟΣ ΕΠΕΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗ , ΕΝΤΟΣ ΤΑΚΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ , ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΟΥΜΕΝΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ , ΕΙΣ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ , ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΕΠ' ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ... ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ , ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 'Η ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟ'Ι'ΔΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ... ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΩΣΗΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟ'Ι'ΔΕΨΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ...ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ... Η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΕΙΡΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΗΣ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α.... ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 1958 , .ΕΛΑΒΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ , ΧΑΡΙΤΟΥ ΙΑΣΩΝΟΣ , ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ... ΔΙΑΤΑΓΗ - ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ . ΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ , ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΕΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΩΝ , ΕΥΡΙΣΚΟΜ
    ΕΝΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ , ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ... Ε.Ο.Κ.Α.. Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΙΓΕΝΗΣ ...(Να καταστραφη αμεσως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ , ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ , ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ...ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟΝ , ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ...ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑ , ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή