Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΟΜΟΝΟΙΑ - Αναζητείται πρόεδρος για τον ΑΣΟΛ

Το σίγουρο είναι πως στις 23 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ομόνοιας. Αυτό που δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο, είναι ποια άτομα θα αναλάβουν την προεδρία του σωματείου. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Πριν από περίπου δέκα μέρες ανακοινώθηκε ότι στις 23 του μήνα θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομόνοιας, όμως από την ανακοίνωση απουσίαζε η λέξη «εκλογική». Ο λόγος ήταν καθαρά τυπικός. Με βάση τις αλλαγές στο καταστατικό που πέρασαν από την τελευταία έκτακτη Γ.Σ., έπρεπε πρώτα να παραιτηθούν οκτώ μέλη του νυν Διοικητικού Συμβουλίου για να μπορέσουν να προκηρυχθούν οι εκλογές. Αυτό αναμένεται να συμβεί στην επόμενη συνεδρία του συμβουλίου της Ομόνοιας, οπότε και θα παραιτηθεί σύσσωμη η διοίκηση. Όταν γίνει αυτό, ακολούθως θα ανακοινωθεί η διεξαγωγή εκλογικής διαδικασίας.

Κανείς δεν ξέρει
Αφού ξεπεραστεί η πιο πάνω εκκρεμότητα, τότε θα μπει στην τελική ευθεία το θέμα των εκλογών και των προσώπων που θα αναλάβουν τις τύχες του σωματείου από τις 23 Οκτωβρίου και μετέπειτα. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ποιοι σκοπεύουν να διεκδικήσουν την προεδρία. Ακόμη και τα ίδια τα μέλη του νυν Δ.Σ. δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι ενόψει εκλογών.
Το σίγουρο είναι πως από το νυν Δ.Σ. δεν θα επαναδιεκδικήσουν εκλογή ο πρόεδρος Στέλιος Μυλωνάς, ο β΄ αντιπρόεδρος Χρίστος Τσαγγάρης και το μέλος Παύλος Χρυσάνθου. Την ίδια στιγμή υπάρχουν και κάποια άλλα άτομα στο Δ.Σ. που κλίνουν προς τη μη διεκδίκηση επανεκλογής, όμως δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε τελική απόφαση.

Ο ρόλος του Χαραλάμπους
Από την άλλη, ο α΄ αντιπρόεδρος Νίκος Χαραλάμπους είναι ο μόνος που ανακοίνωσε το ενδιαφέρον του για την προεδρία. Όμως το γεγονός ότι βρισκόταν στο συμβούλιο υπό τον Μιλτιάδη Νεοφύτου δεν αποκλείεται να λειτουργήσει εις βάρος του ενόψει των εκλογών, στις οποίες θα ψηφίσουν μερικές εκατοντάδες καινούργιοι –σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες– ψηφοφόροι.
Δεν μπορεί, πάντως, να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Χαραλάμπους να δημιουργήσει μαζί με άλλους παράγοντες έναν συνδυασμό, στον οποίο όμως δεν θα ηγηθεί ο ίδιος.

Θέλουν αλλαγή οι οπαδοί
Γενικά, τα ονόματα που βρίσκονταν στους συνδυασμούς του Μιλτιάδη Νεοφύτου δείχνουν να έχουν σήμερα μειονέκτημα και σίγουρα αυτό θα παίξει μεγάλο ρόλο την ημέρα των εκλογών. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι με επίσημο τρόπο αλλά και απλοί υποστηρικτές της Ομόνοιας (κυρίως μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης) έχουν εκφράσει τη θέση τους όπως αποχωρήσουν όλοι όσοι είναι συνδεδεμένοι με την αποτυχημένη προεδρία Μ. Νεοφύτου και να δώσουν τη θέση τους σε νέα και άφθαρτα άτομα.

Ισχυροί παράγοντες
Το μεγάλο ερώτημα, όμως, που προκύπτει είναι ποια άτομα είναι διατεθειμένα να ηγηθούν του Δ.Σ. ενός σωματείου με τεράστια οικονομικά προβλήματα. Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν φαίνεται να υπάρχουν ισχυρές προσωπικότητες για να αναλάβουν την προεδρία.
Ο βουλευτής Χριστάκης Τζιοβάννης ναι μεν έχει πρόθεση να βοηθήσει εξωδιοικητικά, όμως λόγω των υποχρεώσεων του στη Βουλή, αδυνατεί να αναλάβει την Ομόνοια.
Δυνατά έπαιξε τον τελευταίο καιρό το όνομα του Άγη Ιακωβίδη, ο οποίος για 20 χρόνια (μέχρι το 2008) ήταν μέλος του Δ.Σ. της Ομόνοιας και πρόεδρος για τρεις μήνες, μεταξύ των θητειών Δ. Σεραφείμ και Μ. Νεοφύτου. Αν και προκρινόταν ως ο ιδανικότερος υποψήφιος από παράγοντες γύρω από το σωματείο, εντούτοις ο ίδιος λέει ότι δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει.
Άλλα δύο ονόματα ισχυρών προσώπων που κυκλοφόρησαν για την προεδρία ήταν αυτά των Λουκή Ιωακείμ και Πόλυ Μαλλούππα. Οι δύο τους στηρίζουν διαχρονικά την Ομόνοια, όμως σήμερα φαντάζει απίθανο να μπουν μπροστά για την προεδρία.

Τι χρειάζεται
Αυτό που χρειάζεται η Ομόνοια είναι τεχνοκράτες που να ξέρουν το αντικείμενο του αθλητισμού και θα φέρουν επιτέλους έναν αέρα επαγγελματικότητας στην ομάδα, οι οποίοι θα πλαισιώνονται με ισχυρούς οικονομικά παράγοντες που θα βοηθούν στο cash flow. Γίνεται όμως αντιληπτό ότι ένας τέτοιος –ιδανικός– συνδυασμός δεν είναι και το ευκολότερο να δημιουργηθεί.
Το βέβαιο είναι πως στις 23 Οκτωβρίου η Ομόνοια θα έχει νέο 15μελές Δ.Σ. και από αυτό θα επιλεγεί ο πρόεδρος. Οι διεργασίες που θα προηγηθούν θα φανερώσουν κατά πόσο θα υπάρχει σε αυτό κάποιο ισχυρό πρόσωπο ευρείας αποδοχής.

Source : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου