Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

O Πανίκος Δημητριάδης δίνει εξηγήσεις στον Πρόεδρο

Εξηγήσεις στον πρόεδρο της δημοκρατίας για το θέμα της αξιολόγησης των μελών του ΔΣ της Τρ. Κύπρου δίνει σε επιστολή του ο διοικητής της ΚΤ, χωρίς να αποκλείει επαναξιολόγηση των δεδομένων.

Συμφωνα με την ιστοσελίδα "Stockwach" στην επιστολή, που κοινοποιείται στον υπουργό οικονομικών και στα κοινοβουλευτικά κόμματα, ο διοικητής εξηγεί τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και απαντά στις επικρίσεις που εξέφρασε δημοσίως – απειλώντας με παύση του – ο πρόεδρος για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε.

Η επιστολή, φέρει την ένδειξη "εμπιστευτική" και στάληκε χθες Δευτέρα. Ο Διοικητής περιγράφει με λεπτομέρεια τις προσπάθειες της ΚΤ να εξακριβωθούν στοιχεία για τους δεκάξι συμβούλους.

Ο Πανίκος Δημητριάδης αναφέρει στην επιστολή ότι η αξιολόγησης της ικανότητας και καταλληλότητας των μελών των ΔΣ τραπεζών είναι συνεχής εποπτική υποχρέωση, την οποία η ΚΤ έχει υποχρέωση να εκτελεί με προσοχή χωρίς οποιουσδήποτε επηρεασμούς.

Αν και υπήρχε πρόθεση να εξεταστούν τα στοιχεία όλων των υποψηφίων για το ΔΣ πριν τη συνέλευση της Τρ. Κύπρου, μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβλήθηκαν μόνο 24 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια. Ακόμα και αυτά, αναφέρει ο διοικητής, παρουσίαζαν αρκετά κενά και δεν συνοδεύονταν από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ενώ τα στοιχεία δεν ήταν επιβεβαιωμένα από την Τρ. Κύπρου.

Μέχρι το μεσημέρι της 10ης Σεπτεμβρίου είχαν ληφθεί 34 ερωτηματολόγια, συνεχίζει, αλλά εκκρεμούσε υποβολή σημαντικών συμπληρωματικών στοιχείων που είχαν ζητηθεί από τη Τράπεζα Κύπρου.

«Η μόνη εναπομείνασα επιλογή ήταν η συνέχιση και ολοκλήρωση της αξιολόγησης των εκλεγμένων πλέον μελών του ΔΣ, όπως εξάλλου ήταν εξαρχής η ευθύνη και υποχρέωση της ΚΤ», αναφέρεται.
Η διαδικασία συνέχισε να καθυστερεί, συνεχίζει η επιστολή, γιατί καθυστερούσε η υποβολή όλων των απαραίτητων στοιχείων.

Το τελευταίο ερωτηματολόγιο λήφθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου «αναμένετο ακόμα η υποβολή σημαντικών συμπληρωματικών στοιχείων για αριθμό μελών του ΔΣ».

Δέκα μέλη εγκρίθηκαν, για 4 μέλη ζητήθηκαν επιπρόσθετες πληροφορίες και 2 μέλη κρίθηκαν εκ πρώτης όψεως και με βάση τα στοιχεία που είχε ενώπιον της η ΚΤ ότι δεν πληρούν τα κριτήρια ικανότητας και καταλληλότητας και κλήθηκαν στην ΚΤ να δώσουν διευκρινίσεις.

Στις 17 Σεπτεμβρίου εγκρίθηκαν τρία άτομα και στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου εγκρίθηκαν άλλα δύο. Σημειώνεται ότι η Τρ. Κύπρου ανακοίνωσε χθες ότι εγκρίθηκαν όλα τα δεκαέξι μέλη.

Η ΚΤ «ενήργησε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό που να στηρίζεται όμως ταυτόχρονα με τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων», αναφέρει η επιστολή του Πανίκου Δημητριάδη προς τον Πρόεδρο.

«Ακόμη και σήμερα δεν έχουν ληφθεί από την Τρ. Κύπρου επιβεβαιώσεις των στοιχείων για όλους τους Συμβούλους με ορατό το ενδεχόμενο να χρειαστεί να διαφοροποιηθούν κάποιες αξιολογήσεις στη βάση των επιβεβαιωμένων στοιχείων όταν αυτά ληφθούν», καταλήγει ο Διοικητής.

Source : www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου