Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

KOΠ - Αμήν…

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Οι «σοφοί» της ΚΟΠ προχώρησαν σε μια κίνηση η οποία θα τονώσει την ανταγωνιστικότητα εντός του πρωταθλήματος, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα στο πρωτάθλημα Β1.

Ομολογουμένως η απόφαση να παραμείνουν 12 ομάδες από την επόμενη σεζόν είναι πέρα για πέρα σωστή, πάρθηκε όμως καθυστερημένα αφού θα μπορούσε να υιοθετηθεί πριν από χρόνια… πόσο μάλλον από φέτος όπου κάποια κλαμπ εκ των δεκατεσσάρων μοιάζουν χαμένα από χέρι λόγω της οικονομικής αδυναμίας που έχουν για να αντεπεξέλθουν στα δεδομένα της πρώτης κατηγορίας. Δυστυχώς η Ομοσπονδία περίμενε να φτάσει το θέμα στα άκρα με τις ομάδες να φυτοζωούν, λόγω των οικονομικών συγκυριών, την ίδια ώρα που θα μπορούσε εάν έπαιρνε τα απαραίτητα μέτρα πριν από χρόνια να είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Ο καθορισμός δώδεκα ομάδων στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν χωρίς καμία αμφιβολία θα αυξήσει το ενδιαφέρον αφού ο ανταγωνισμός θα γίνει πιο έντονος σε όλα τα φάσματα του βαθμολογικού πίνακα… τόσο για το ποιος θα αναδειχθεί πρωταθλητής, όσο και για τις ομάδες που θα βγουν Ευρώπη αλλά και την αποφυγή της διαβάθμισης.

Πέραν τούτου, ομάδες οι οποίες «εδραιώθηκαν» στην Α κατηγορία είτε λόγω της αγωνιστικής τους αξίας, είτε γιατί καταφέρνουν με διάφορους τρόπους να επιβιώσουν στη σκληρή κοινωνία της μεγάλης κατηγορίας θ’ αρχίσουν να ανησυχούν αφού πλέον δεν θα έχουν την πολυτέλεια να «επιπλέουν» λίγο πιο πάνω από το βυθό της διαβάθμισης. Επί τούτου, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να μάθουμε γιατί η Ένωση διαφώνησε στην κατά τ' άλλα ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε από το Δ.Σ της Ομοσπονδίας.

Με αυτά και με αυτά, οι «σοφοί» του αθλήματος θα πρέπει πια να εξετάσουν διάφορους τρόπους για το πώς θα βελτιωθεί ποιοτικά η Β1. Στο πλαίσιο αυτό καλό θα ήταν να δοθούν διαφόρων ειδών κίνητρα για την ανάδειξη κυπρίων παικτών, που τα τελευταία χρόνια μοιάζουν να είναι είδος προς εξαφάνιση. Θα μπορούσε δηλαδή η Β1 να αποτελεί κάτι σαν βιτρίνα του Κύπριου ποδοσφαιριστή, από την οποία θα μπορούσαν να ψωνίσουν οι μεσαίοι και μεγάλοι του ποδοσφαίρου μας.

Όπως και να χει, ας είναι και καθυστερημένα η απόφαση της ΚΟΠ δίνει ελπίδα για το μέλλον και όλοι εύχονται ότι επιτέλους θα ξεκινήσουν οι ποδοσφαιροπατέρες του τόπου να προσεγγίζουν το αντικείμενο με την επαγγελματικότητα

Πηγή : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου