Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Πλήρης επιβεβαίωση για εμπλοκή κομματικών στελεχών στο σκάνδαλο CYTA - Προφυλάκιση 8 ημερών για Κιττή και αδελφούς Σουρουλλά

- Στις Κάννες βρίσκεται ο καταζητούμενος Ορέστης Βασιλείου;
- Εκκρεμεί το ένταλμα σύλληψής του
- Εκ μέρους του Ορ. Βασιλείου του εμφανίστηκε ο δικηγόρος Χάρης Κυριακίδης
- Φανερά καταβεβλημένος ο Στ. Κιττής
- Αυστηρά μέτρα ασφαλείας από πλευράς Αστυνομίας στο χώρο του Δικαστηρίου


Την 8ήμερη κράτηση των τριών υπόπτων για το σκάνδαλο της CYTA, Στάθη Κιττή, Γιάννη Σουρουλλά και του αδελφού του Γρηγόρη Σουρουλλά, διέταξε πριν απο λίγα λεπτά το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας, ικανοποιώντας στο απόλυτο το αίτημα της αστυνομίας.

Οι εξελίξεις έλαβαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δραματική τροπή, καθώς επιβεβαιώθηκε πλήρως, που έκανε λόγο για εμπλοκή γνωστών κομματικών στελεχών στο σκάνδαλο με τις μίζες κατά την παράνομη αγωραπωλησία της Τ/Κ περιουσίας στη Δρομολαξιά.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο δικαστήριο έγινε αναφορά για ποσό 234 χιλ. ευρώ, το οποίο κατατέθηκε σε λογαριασμό Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ. Για το συγκεκριμένο θέμα έχει διαταχθεί διάταγμα αποκάλυψης.

Εν αναμονή του αιτήματος κράτησης του Στάθη Κιττή και των Γιάννη Σουρουλλά και του αδελφού του Γρηγόρη Σουρουλλά, οι οποίοι προσήχθησαν ως ύποπτοι για την ίδια υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Εκκρεμεί το ένταλμα σύλληψης για τον Ορέστη Βασιλείου, ο οποίος σύμφωνα και με το δικαστήριο εξακολουθεί να είναι καταζητούμενος και σύμφωνα με δικηγορικές πηγές βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Γαλλία, πιθανότατα στις Κάννες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια μετά από καταγγελίες ότι κάποιοι πήραν μίζες για αγορά, από τα λεφτά του Ταμείου Προνοίας της Cyta, τουρκοκυπριακής γης στην περιοχή Δρομολαξιάς στη Λάρνακα παρακάμπτοντας άλλη πιο συμφέρουσα συμφωνία.

Εκτός από τον κ. Κιττή συνελήφθησαν και οι Γιάννης Σουρουλλάς, Ανώτερος Διευθυντής Μάρκετινγκ στη Cyta, και ο αδερφός του, Γρηγόρης Σουρουλλάς που φέρεται να δραστηριοποιείται στον κτηματομεσιτικό χώρο στην επαρχία Λάρνακας, ενώ για την υπόθεση αναζητείται από την Αστυνομία ένα ακόμα άτομο, ο ΓΓ της ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ - ΣΕΚ Ορέστης Βασιλείου.

Συνήγοροι υπεράσπισης των υπόπτων είναι:

Για τον Στάθη Κιττή, ο δικηγόρος Γιώργος Παπαϊώννου

Για τον Γρηγόρη Σουρουλά, ο δικηγόρος Ηλίας Στεφάνου

Για τον Γιάννη Σουρουλά, ο δικηγόρος Ευστάθιος Ευσταθίου.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στον χώρο του Δικαστηρίου, ειπώθηκε ότι ο καταζητούμενος Ορέστης Βασιλείου βρίσκεται στις Κάννες για επαγγελματικό σκοπό εκπροσωπώντας τη CytaVision. Ωστόσο εκ μέρους της υπεράσπισης του κ. Ο. Βασιλείου, εμφανίστηκε ως δικηγόρος υπεράσπισής του ο Χάρης Κυριακίδης.

Εν αναμονή της συνέχειας της υπόθεσης στις 11.45 από το Δικαστήριο, οι Στάθης Κιττής, Γιάννης και Γρηγόρης Σουρουλλάς βρίσκονται μαζί με τους δικηγόρους τους, με τους οποίους φαίνεται να συζητούν.

Ο Στάθης Κιττής, κρίνοντας από την εικόνα του, είναι φανερά καταβεβλημένος.

12.08: Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατατέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου αίτημα προφυλάκισης και των τριών υπόπτων.

12.25: Καταζητούμενος παραμένει ο Ορέστης Βασιλείου.

12.35: Μετά την παρουσίαση του χρονικού της υπόθεσης από τον υπαστυνόμο του Αρχηγείου Αστυνομίας Ελευθέριο Κυριάκου, οι δικηγόροι των τριών υπόπτων έφεραν ένσταση για το αίτημα προσωποκράτησής τους.

12.36: Η διαδικασία συνεχίζεται. Τον λόγο έχει τώρα ο δικηγόρος υπεράσπισης του πρώτου υπόππτου Στάθη Κιττή, Γιώργος Παπαϊωάννου, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θέτει ερωτήσεις στον ανακριτή της υπόθεσης.

12.08: Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατατέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου αίτημα προφυλάκισης και των τριών υπόπτων.

12.25: Καταζητούμενος παραμένει ο Ορέστης Βασιλείου

12.35: Μετά την παρουσίαση του χρονικού της υπόθεσης από τον υπαστυνόμο του Αρχηγείου Αστυνομίας Ελευθέριο Κυριάκου, οι δικηγόροι των τριών υπόπτων έφεραν ένσταση για το αίτημα προσωποκράτησής τους.

12.36: Η διαδικασία συνεχίζεται. Τον λόγο έχει τώρα ο Δικηγόρος υπεράσπισης του πρώτου κατηγορουμένου Στάθη Κιττή, Γιώργος Παπαϊωάννου, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θέτει ερωτήσεις στον ανακριτή της υπόθεσης.

13.37: Σε ερώτηση του δικηγόρου υπεράσπισης του Στάθη Κιττή αν υπάρχει μαρτυρία, η οποία να τον συνδέει με μίζες, ο υπαστυνόμος απάντησε καταφατικά.

- Η μαρτυρία που «καίει» τον Στ. Κιττή:

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, η Αστυνομία έχει εξασφαλίσει μαρτυρία, πέραν των καταθέσεων Λίλλη και Λιοτατή που «δίνουν» τον Κιττή, από επιχειρηματία, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν παρών σε συνάντηση που είχαν Λίλλης και Κίττής.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του επιχειρηματία, ο Λίλλης «υποσχέθηκε» στον επιχειρηματία αλλά και στον Στ. Κιττή από ένα εκατομμύριο σε περίπτωση που η συμφωνία (Wadnic-CYTA) έκλεινε στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο η συμφωνία έκλεισε στα 22 εκατομμύρια και ο Λίλλης τους υποσχέθηκε από 500 χιλιάδες, καταλήγει η μαρτυρία.

13.20: Ο υπαστυνόμος αντεξετάζεται από τον δικηγόρο του Γρ. Σουρουλλά, Ηλία Στεφάνου

13.28: Ο τελευταίος στην αντεξέταση στην υπόθεση είναι ο δικηγόρος του Γιάννη Σουρουλλά, Ευστάθιος Ευσταθίου, ο οποίος δεν στάθηκε στην αθωότητα του Γ. Σουρουλλά, αλλά στη μη ύπαρξη ανάγκης κράτησής του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κ. Ευσταθίου παραθέτει στο Δικαστήριο λόγους για τους οποίους δεν επηρεάζεται η έρευνα της υπόθεσης σε περίπτωση που δεν εκτελεστεί η 8ημερη προσωποκράτηση.

13.38: Ξεκίνησαν οι αγορεύσεις.

13.42: Οι δικηγόροι των 3 υπόπτων θεωρούν ότι η προφυλάκιση των πελατών τους δεν θεωρείται αναγκαία. Σε αντίθετη περίπτωση, εφόσον δηλαδή το Δικαστήριο διατάξει την προσωποκράτησή τους, αιτήθηκαν συρρίκνωση των ημερών κράτησης.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα βλέπετε την άφιξη του Στ. Κιττή στο Δικαστήριο.



Βίντεο από την άφιξη των αδελφών Σουρουλλά στο Δικαστήριο:



Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου