Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Σε γεύμα μαζί με τους Ομπάμα το ζεύγος Αναστασιάδη

Η πρώτη Κυρία της Κύπρου, Αντρη Αναστασιάδη, που συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, παρακάθισε την Τρίτη σε γεύμα που παρέθεσε η σύζυγος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μισέλ Ομπάμα, σε συζύγους των επικεφαλής αντιπροσωπειών χωρών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση, στο Studio Museum του Χάρλεμ.

Το απόγευμα η κα Αναστασιάδη είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου που εδρεύει στη Νέα Υόρκη (Cyprus Children’s Fund), του οποίου επιτελεί Επίτιμη Πρόεδρος. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρώτος Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Νίκος Ζίττης, η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ταμείου κα Άντρη Ιωάννου-Dallago και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ντένης Δρουσιώτης, Αντρέας Κωμοδρόμος και Πίτερ Πάππας. Παρέστη επίσης και η Γενική Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Κούλα Σοφιανού.

Στη συνάντηση, η οποία κράτησε πάνω από μία ώρα, η κα Αναστασιάδη εξέφρασε την ικανοποίηση της προς το Διοικητικό Συμβούλιο για το σοβαρό έργο το οποίο επιτελεί, που στόχο έχει να βοηθήσει τα Κυπριόπουλα που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμά του Ταμείου.

Ο κ. Ζίττης ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου την Πρώτη Κυρία για την ευκαιρία που τους δίνει για ανταλλαγή απόψεων για αναβάθμιση του προγράμματος του Ταμείου στην Αμερική, ενημερώνοντας την παράλληλα για την δράση του.

Σήμερα η κυρία Αναστασιάδη θα επισκεφθεί την κοινότητα και το ελληνικό σχολείο του Αγίου Νικολάου, στο Φλάσινγκ Νέας Υόρκης.

Source : http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου