Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ν. Λίλλης: Τι κατέθεσε για το φαγοπότι στη Cyta

- €300.000 σε Κιττή παρουσία μάρτυρα
- Μισό εκατομμύριο σε Βασιλείου και αδελφούς Σουρουλλά για αγορά άλλου τ/κ ακινήτου
- Εμπλοκή κομματικών «για να γίνει η δουλειά»

Μίζες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, εταιρείες που δεν ενεγράφησαν και στελέχη συγκεκριμένου κόμματος που φέρονται να προχώρησαν σε παρεμβάσεις για διαγραφή χρεών στήνουν τον χορό των αποκαλύψεων σχετικά με σκάνδαλα που αφορούν τον Ημικρατικό Οργανισμό.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», στην πολύωρη κατάθεσή του ο κ. Λίλλης ισχυρίστηκε πως ότι έδωσε στον κ. Κιττή €300.000 σε τρεις δόσεις και μισό εκατομμύριο ευρώ σε άλλα πρόσωπα για την πώληση άλλου τ/κ ακινήτου –κι όχι της Δρομολαξιάς-, συμφωνία που ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Μάλιστα ανέφερε πως τα χρήματα στον κ. Κιττή δόθηκαν στην παρουσία μάρτυρα, τον οποίο και κατονόμασε, την πρώτη φορά στο γραφείο του στη Cyta, τη δεύτερη σε καφετέρια της Λευκωσίας και την tρίτη στο ξενοδοχείο Hilton. Ο μάρτυρας στον οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Αλκής εντοπίστηκε, αλλά προς το παρόν αρνείται να καταθέσει.

Για τους Βασιλείου και αδελφούς Σουρουλλά, ο κ. Λίλλης κατέθεσε ότι τους έδωσε επιταγές ύψους €500.000 για την αγορά τ/κ ακινήτου (και πάλι όχι αυτό στη Δρομολοξιά) εκ μέρους της εταιρείας του. Οι ανακριτικές Αρχές εντόπισαν έγγραφα που δείχνουν τη σύσταση εταιρείας σε συγγενικά πρόσωπα των προαναφερθέντων. Οι τελευταίοι παρέπεμωαν τους ανακριτές στους υπόπτους της Cyta, οι οποίοι είχαν δώσει συμφωνητικό ότι η πληρωμή για το ακίνητο θα γινόταν από την εταιρεία του κ. Λίλλη, μόλις η εταιρεία των υπαλλήλων της Αρχής εξασφάλιζε άδεια μεταβίβασης. Ο κηδεμόνας των τ/κ περιουσιών έδωσε την πληροφορία ότι τέτοια αίτηση δεν υποβλήθηκε ποτέ και τότε γεννήθηκαν ερωτηματικά σε σχέση με τις €500.000.

Ο Λίλλης αναφέρθηκε στην κατάθεσή του, τονίζει το δημοσίευμα, και σε στελέχη συγκεκριμένου κόμματος που παρενέβησαν στις υποθέσεις του, προσφέροντας βοήθεια και αφήνοντας υπονοούμενα για ανταλλάγματα.

Να σημειωθεί πως μεγάλο μέρος των όσων κατέθεσε ο Λίλλης επιβεβαιώνουν προηγούμενους ισχυρισμούς του Χ. Λιοτατή.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου