Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπρος: Πάνω από 700 περιστατικά καταδίκης για παιδοφιλία ( VIDEO)

Δραματική μορφή προσλαμβάνουν οι καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Τα νομοθετικά κενά γι' αντιμετώπιση της παιδοφιλίας μεγαλώνουν το πρόβλημα, ενώ σχεδόν όλοι όσοι καταδικάστηκαν για παιδοφιλία, αποφυλακίστηκαν πρόωρα, λόγω, πολύ καλής υμπεριφοράς. Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα εργοδοτούνται σε χώρο που έχει σχέση με παιδιά.

Όταν τα παιδικά χαμόγελα μετατρέπονται σε σεξουαλικά δράματα και όταν η τιμωρία γι' αυτούς που κόβουν το νήμα μιας φυσιολογικής ζωής ενός παιδιού. τιμωρούνται με ποινές, που μπορούν να χαρακτηριστούν κάθε άλλο παρά αποτρεπτικές, τότε η κοινωνία εκτρέφει παιδοφιλικούς δράκους. Εδώ και αρκετά χρόνια η Κύπρος έπρεπε να επικυρώσει τη σύμβαση Λαζαρότι την οποία υπέγραψε και αν δεν το πράξει μέχρι τον Δεκέμβρη κινδυνεύει με καταδίκη. Ότι και να προνοεί όμως η σύμβαση Λαζαρότι, η ουσία είναι ότι τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κύπρο η παιδοφιλία αλλά και η εκμετάλλευση ανηλίκων έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Δεν πρεπει ν' αναμένουμε από τους ξένους να λύσουν ένα πρόβλημα το οποίο βιώνουμε καθε μέρα, λέγει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου και με πρόταση νόμου που κατέθεσε στην Επιτροπή Νομικών ζητεί τροποποίηση του περι ποινικού κώδικα νόμου για προστασία του κοινωνικού συνόλου μετά την αποφυλάκιση των θυτών.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ,οι παιδόφιλοι επαναλαμβάνουν το έγκλημα μετά την αποφυλάκισή τους σε ποσοστό 70%, είπε η κ. Χαραλαμπίδου.

Σύμφωνα με στοιχεία ο αριθμός των επώνυμων καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και εκμετάλλευση το 2004 ήταν 49 και το 2010 ξεπέρασαν τις 200. Σήμερα για να βρούμε τον συγκεκριμένο αριθμό πρέπει να πολλαπλασιάσουμε το 200.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΡΑΜΑ
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
2004 49
2010 200+
Σήμερα επί 20


Επισημαίνεται ότι τα περισσότερα περιστατικά δεν καταγγέλλονται για ευνόητους λόγους. Διαχρονικά υπήρξαν στην Κύπρο περισσότερα από 700 περιστατικά καταδίκης για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση ανηλίκων.

Οι ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν σε όλους όσοι καταδικάστηκαν ήταν από έξι μήνες έως 12 χρόνια. Ολοι ανεξαιρέτως αποφυλακίστηκαν πρόωρα λόγω πολύ καλής συμπεριφοράς.

Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι πολλοί παιδόφιλοι που έχουν καταδικαστεί, και έχουν εκτίσει την ποινή τους, εργοδοτούνται σήμερα σε χώρο που έχει άμεση σχέση με παιδιά.



Source :  http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου