Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Φωτίου: Φίλες χώρες όπως η Κίνα μπορούν να βοηθήσουν στη ανάκαμψη

Η Κύπρος, εν μέσω οικονομική κρίσης, προσβλέπει σε φίλες χώρες, όπως η Κίνα, για να βοηθήσουν στην ανάκαμψή της, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, στην ομιλία του με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Κίνας, την 1η Οκτωβρίου.

"Δυστυχώς, η Κύπρος βρίσκεται στη μέση μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης, την οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο λαός της. Σε περιόδους όπως αυτές, προσβλέπουμε σε φίλους, όπως η Κίνα ώστε να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε και πάλι σε εποχές μεγαλύτερης ευημερίας», δήλωσε σε δεξίωση της κινεζικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

Ο κ. Φωτίου εξέφρασε επίσης τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή της Κύπρου και του λαού της για τη σταθερή υποστήριξη της Κίνας στο Κυπριακό, υποστηρίζοντας την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επισημαίνοντας ότι από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Κύπρο και την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας το Δεκέμβριο του 1971, η σχέση μεταξύ των δύο χωρών είναι ακμάζουσα, είπε ότι αυτή η σχέση μπορεί να περιγραφεί ως εγκάρδια, αλλά και πολλά υποσχόμενη. Χωρίς υπερβολή, πρόσθεσε, έχει δημιουργηθεί ένας πολύ ισχυρός δεσμός φιλίας μεταξύ των δύο χωρών μας, ο οποίος μπορεί και θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω.

«Η Κύπρος και η Κίνα έχουν αναπτύξει μια αμοιβαία κατανόηση και μοιράζονται κοινές ανησυχίες σχετικά με μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο, είτε πρόκειται για περιφερειακά είτε για διεθνή ζητήματα», είπε.

Ο Υπουργός μετέφερε τις θερμές και ειλικρινείς ευχές του Προέδρου Αναστασιάδη, προς τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping, καθώς και τις ευχές του για ευτυχία και ευημερία του κινεζικού λαού.

Source : http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου