Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ATP - Μάρκος και Σταν ξανά αντιμέτωποι

Λίγες εβδομάδες μετά το συναρπαστικό τους ραντεβού στον 3ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, Μάρκος Παγδατής και Στάνισλας Βαβρίνκα θα βρεθούν ξανά αντίπαλοι, αυτή τη φορά για το 2ο γύρο του Malaysian Open, μετά τη straight sets νίκη του Κύπριου επί του Κάρλος Μπέρλοκ την Τετάρτη στην Κουάλα Λουμπούρ.

Δυνατά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Ασιατικό swing ο Μάρκος Παγδατής.

Προερχόμενος απ'τον πρόωρο αποκλεισμό του στον 1ο γύρο του St.Petersburg Open στην Αγία Πετρούπολη την προηγούμενη εβδομάδα, ο Κύπριος πρωταθλητής πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και ξεπέρασε στα δύο σετς το εμπόδιο του Κάρλος Μπέρλοκ στην πρεμιέρα του στο Malaysian Open.

Το Νο48 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας σε πολύ καλή ημέρα το σερβίς του (παρά τα 6 double faults), επικράτησε με 7-6(3), 6-3 του Αργεντίνου αντιπάλου του και προκρίθηκε στο 2ο γύρο της indoor διοργάνωσης, εκεί όπου τον περίμενε ο Στάνισλας Βαβρίνκα ο οποίος είχε bye στον 1ο γύρο, ως Νο2 του ταμπλό.

Ο Παγδατής, εμφανίστηκε πολύ σοβαρός και συγκεντρωμένος καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και ενδεικτικό της ανωτερότητάς του, το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε να σώσει κανένα break point του αντιπάλου του.

Σταθερός απ'τη βασική γραμμή και επιλεκτικά επιθετικός, ο 28χρονος απ'τη Μεγαλόνησο είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ενώ θα μπορούσε να αποφύγει και τη διαδικασία του tie break στο εναρκτήριο σετ, αν εκμεταλλευόταν τις δύο ευκαιρίες που είχε για break νωρίτερα στο ίδιο game.

Παρόλαυτά, ο Μάρκος έκανε ένα εξαιρετικό tie break και κατέκτησε το 1ο σετ μέσα σε 50 λεπτά.

Πιέζοντας από το ξεκίνημα του 2ου σετ τον αντίπαλό του, ο Παγδατής πέτυχε το πολυπόθητο break στο 4ο game (3-1) και δεν κινδύνεψε καθόλου στη συνέχεια, έχοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση στα χτυπήματά του.

Έτσι, το τελικό σκορ ήρθε μετά από 1 ώρα και 32 λεπτά αγώνα, με τον Κύπριο πρωταθλητή να σφραγίζει το σπουδαίο ραντεβού με τον Στάνισλας Βαβρίνκα στο 2ο γύρο της Κουάλα Λουμπούρ.

Ο Βαβρίνκα, Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης, θα παίξει στον πρώτο του αγώνα μετά την ήττα απ'τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του US Open με τον Παγδατή να έχει την ευκαιρία να πετύχει την πρώτη του νίκη επί του 28χρονου Ελβετού, στην 4η φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι.

Σε άλλο αγώνα της Τετάρτης, ο Ζοάο Σόουζα συνέχισε την πολύ καλή του πορεία στο tour και με 6-3, 6-2 επί του Ράιαν Χάρισον, πήρε την πρόκριση για το 2ο γύρο όπου θα συναντήσει τον Πάμπλο Κουέβας.

Ο 24χρονος Πορτογάλος που βρίσκεται στο career high No77 του κόσμου, προέρχεται απ'την παρθενική του συμμετοχή σε ημιτελική φάση ATP World Tour διοργάνωσης, στην Αγία Πετρούπολη όπου ηττήθηκε απ'τον Γκιγέρμο Γκαρσία Λόπεζ.

Τέλος, ο Ντιμίτρι Τουρσούνοφ, Νο6 του ταμπλό, επικράτησε με 7-5, 6-0 του Ράτζεφ Ραμ και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον wild card Ισπανό, Πάμπλο Καρένο Μπούστα στη φάση των "16".

Τετάρτη 25/09: 1ος γύρος Malaysian Open
Baghdatis (Cyprus) beat Berlocq (Argentina) 7-6(3) 6-3
6-Tursunov (Russia) beat Ram (U.S.) 7-5 6-0
Sousa (Portugal) beat Harrison (U.S.) 6-3 6-2

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου