Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Υπέρ της κοινής πολιτικής Κύπρου-Ελλάδας ο Υπ. Συγκοινωνιών

Η αλληλοϋποστήριξη, ο σεβασμός και τα κοινά συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου θα πρέπει να οδηγούν στη χάραξη κοινής πολιτικής και στενής συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος παρέστη στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Ελληνική Πρωτεύουσα.

Ο κ. Μητσόπουλος μίλησε για τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερης σημασίας την υποστήριξη της Ελλάδας προς την Κύπρο και διαβεβαιώνοντας ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να προσφέρει αμέριστη υποστήριξη στον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος.

Στην ομιλία του σημείωσε ότι «τόσο ο ελληνικός όσο και ο κυπριακός στόλος είναι κυρίαρχοι στην Ευρώπη», τονίζοντας ότι το κοινό συμφέρον απαιτεί η ελληνική και η κυπριακή ναυτιλία να εκσυγχρονίζονται ποιοτικά και ποσοτικά και να αναπτύσσονται ταυτόχρονα.

«Το να έχεις ένα δυνατό σύμμαχο σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο είναι ιδανικό και συμφέρον και για τις δύο πλευρές», είπε ο κ. Μητσόπουλος, προσθέτοντας ότι οι επιδιώξεις Ελλάδας και Κύπρου τόσο στην ΕΕ όσο και σε διεθνείς οργανισμούς ενδυναμώνονται με την αλληλοϋποστήριξη, ενώ παράλληλα προωθούνται οι θέσεις των δύο χωρών, «επιτυγχάνοντας την κατοχύρωση τους, γεγονός που είναι προς το συμφέρον όλων».

Ο κ. Μητσόπουλος έκανε λόγο για εκσυγχρονισμό της ναυτιλιακής νομοθεσίας στην Κύπρο και προσπάθειες περιορισμού έως και εξάλειψης της γραφειοκρατίας, προσθέτοντας ότι το νέο φορολογικό σύστημα «που εφαρμόζεται με επιτυχία εξασφαλίζει ένα κλίμα μακροπρόθεσμης οικονομικής σταθερότητας για την κυπριακή ναυτιλία», εκφράζοντας την άποψη ότι το γεγονός αυτό «δίνει ώθηση σε ολόκληρη τη ναυτιλιακή βιομηχανία του νησιού και δημιουργεί μεγάλες προοπτικές για μελλοντική ανάπτυξη».

Κλείνοντας ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων διαβεβαίωσε τα μέλη της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών ότι η κυβέρνηση της Κύπρου θα συνεχίσει μια στενή συνεργασία με την Ελλάδα και ευχήθηκε να αξιοποιηθούν σωστά οι ευκαιρίες που παρέχει η ναυτιλία για συνεχή πρόοδο.

Ο κ. Μητσόπουλος ο οποίος ολοκλήρωσε τον κύκλο των διήμερων επαφών του στην Αθήνα, αναχωρεί από την Ελλάδα, σήμερα το βράδυ.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου