Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΕΛ: Μπόρδα στην άμυνα, Αμορίν στα χαφ!

Κρατάμε την τοποθέτηση του Πάολο Σέρτζιο από την χθεσινή διάσκεψη τύπου , ότι μπορούμε να περιμένουμε αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας. Αυτό στέλνει και το μήνυμα ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα προσπαθήσει να διαφοροποιήσει το πλάνο με στόχο την βελτίωση της εικόνας, ώστε ο ΑΠΟΕΛ να ξεκινήσει την προσπάθεια του στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ με τον πιο ιδανικό τρόπο. Κάτι φυσικά που αν επιτευχθεί θα αλλάξει άρδην το κλίμα της ομάδας.

Τι διαφορετικό λοιπόν θα μπορούμε να περιμένουμε; Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να ξέρει πέραν από τον προπονητή που δεν αποκλείεται να κατασταλάξει στις σκέψεις του μέχρι και την τελευταία στιγμή. Το λέμε αυτό διότι μέχρι τώρα είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο , κυρίως στην αμυντική λειτουργία.

Στο μόνο που μπορούμε να ποντάρουμε είναι στο ότι ο Σέρτζιο συνηθίζει να αποκαλύπτει την ενδεκάδα του στις δύο τελευταίες προπονήσεις. Έτσι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει υπάρχει μια… έκπληξη. Η οποία θα είναι η «μεταφορά» του Αμορίν στον χώρο του κέντρου. Με βάση τις ενδείξεις λοιπόν, η θέση του τερματοφύλακα θα είναι το μόνο δίλημμα που δεν θα λυθεί παρά μια ώρα πριν την έναρξη, με Πάρντο και Χιώτη να την διεκδικούν. Από κει και πέρα, Σέρτζιο και Ντα Σίλβα στα άκρα, Μπόρδα και Ολιβέιρα στο κέντρο της άμυνας. Ο Αμορίν θα αγωνίζεται μπροστά από τα σέντερ μπακ και πιο μπροστά του, οι Βινίσιους, Μοράις. Αριστερά θα είναι ο Αλωνεύτης, δεξιά ο Χαραλαμπίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκονζάλβες. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Όπως και να έχουν τα δεδομένα οι σκέψεις του Σέρτζιο θα αποκαλυφθούν στις 20:00 με την πρώτη σέντρα. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ο ΑΠΟΕΛ να παρουσιαστεί με καθαρό μυαλό, αποφασιστικότητα και φυσικά να αποφευχθούν τα εύκολα λάθη. Άλλωστε ο αρχηγός ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης έστειλε το μήνυμα ότι μεγάλος στόχος είναι να γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα για να μπορεί η ομάδα να ελπίζει στην πρόκριση της στην επόμενη φάση. Αυτό σημαίνει ότι στον ΑΠΟΕΛ δεν αρκούνται μόνο με την συμμετοχή στους ομίλους.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου