Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Tennis - Μάχη των φύλων στην Κίνα

Μάχη των δύο φύλων θα αναβιώσει στην Κίνα, μετά την οριστικοποίηση του σπουδαίου φιλικού ανάμεσα στο Νο1 των ανδρών, Νόβακ Τζόκοβιτς και την πρώτη Κινέζα Grand Slammer, Να Λι στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 10 χρόνια παρουσίας του China Open στα δύο tour της ATP και WTA, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Έναν προτότυπο τρόπο βρήκαν οι διοργανωτές του combined τουρνουά του Πεκίνου, προκειμένου να προωθήσουν τη διοργάνωση και τους χορηγούς της.

Έτσι, μία ημέρα πριν την έναρξη της σπουδαίας διοργάνωσης (28/09), θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας επίδειξης ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και την Να Λι, στο κεντρικό court του Εθνικού κέντρου αντισφαίρισης στο Πεκίνο, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε και το Ολυμπιακό τουρνουά τένις το 2008.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 27 του μήνα και αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο, με τις τιμές των εισιτηρίων να κυμαίνονται από 32 δολάρια μέχρι 60$.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο τενιστικό τμήμα του ιδρύματος "Soong Ching Ling Foundation" το οποίο προσφέρει πολύτιμο έργο, διαδίδοντας τον αθλητισμό σε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα στην άθληση και την εκπαίδευση.

Το China Open θα προσελκύσει τα κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου τένις, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του, κινδυνεύοντας απ'τον Ράφαελ Ναδάλ στη μάχη των δύο ανδρών για το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στον περσινό τελικό, ο Νόλε κέρδισε με 2-0 σετ τον Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά και κατέκτησε τον 3ο του τίτλο στο Πεκίνο (2009, 2010, 2012).

Για την ακρίβεια, ο Τζόκοβιτς δεν έχει ηττηθεί ποτέ στο China Open, μετρώντας 14 νίκες σε ισάριθμους αγώνες που έχει δώσει.

Η μοναδική ήττα του Σέρβου στο Ολυμπιακό κέντρο αντισφαίρισης του Πεκίνου, ήταν το 2008 στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά από τον Ράφαελ Ναδάλ, μετά από μια συγκλονιστική αναμέτρηση.

Στις γυναίκες, κάτοχος του τίτλου είναι η Βικτόρια Αζαρένκα η οποία είχε νικήσει τη Μαρία Σαράποβα, κατακτώντας το Premier Mandatory τουρνουά της WTA.

Πηγή: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου