Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Δεκάδες αγνοούμενοι εξαιτίας της κακοκαιρίας στο Μεξικό

Πενήντα οκτώ άνθρωποι αγνοούνται μετά από κατολίσθηση που έθαψε ένα μεγάλο κομμάτι πόλης στο νότιο Μεξικό, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένα Νιέτο.

Το Μεξικό πλήττεται από σφοδρές καταιγίδες που προκάλεσαν πλημμύρες και σοβαρές κατολισθήσεις από το περασμένο Σάββατο. Εως τώρα ο αριθμός των θυμάτων έχει ανέβει στους 80 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τοπικών αρχών.

Στο μεταξύ η καταιγίδα Μάνουελ που μαίνεται στον ανατολικό Ειρηνικό και άφησε μεγάλες καταστροφές από το πέρασμα της από το περίφημο τουριστικό θέρετρο Ακαπούλκο, μετατράπηκε σε κυκλώνα την Τετάρτη και απειλεί να ενισχύσει τη δυναμική του καθώς θα προσεγγίζει τις ακτές του Μεξικού, ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για τους Τυφώνες (NHC).

Οι ειδικοί υποδεικνύουν ότι ο Μάνουελ είναι περίπου 30 χιλιόμετρα νότια-δυτικά της πόλης Αλτάτα και 165 χιλιόμετρα του Λος Μότσις, κινούμενος με ανέμους μέχρι 115 χιλιόμετρα την ώρα, με βόρεια κατεύθυνση και ταχύτητα 7 χιλιομέτρων κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με το NHC, "κάποια ενίσχυση του είναι πιθανή πριν ο κυκλώνας φτάσει στο εσωτερικό". Από τις σαρωτικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Μεξικό από το περασμένο Σάββατο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 άτομα.

Πηγή: http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου