Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ATP- Το τένις χωρίς εμάς θα μείνει.. τένις!

Ράφαελ Ναδάλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA, μίλησε για την εποχή που ζει το παγκόσμιο τένις, χαρακτηρίζοντας τη γενιά του ως κυρίαρχη ενώ εξέφρασε την άποψή του ότι ακόμα κι όταν αποχωρήσουν οι Big Four, το άθλημα θα παραμείνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και θεαματικό.Μπορεί να υπάρξει τένις και μετά τον Ρότζερ Φέντερερ ή τον Ράφαελ Ναδάλ;

Ο Ισπανός είναι κατηγορηματικός και δηλώνει "ναι"!

Με δηλώσεις του στο DPA, ο κορυφαίος τενίστας αυτή τη στιγμή στον κόσμο, χαρακτήρισε το γκρουπ των τεσσάρων κορυφαίων (Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ και ο ίδιος) ως ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών, ωστόσο πιστεύει ότι το τένις θα παραμείνει ένα μεγάλο άθλημα ακόμα κι όταν έρθει η ώρα του αντίου για έναν ή περισσότερους τενίστες απ'το Big Four.

"Η τωρινή γενιά είναι κυρίαρχη και σταθερή σε πολύ υψηλό επίπεδο" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ ο οποίος δεν θέλησε να φανεί αγενής προς τους τενίστες των προηγούμενων χρόνων και να χαρακτηρίσει την τωρινή γενιά ως την καλύτερη όλων.

"Όμως από την άλλη, βλέπουμε τα στατιστικά και στα 34 τελευταία Grand Slams, έχουμε μόνο έναν νικητή εκτός των τεσσάρων κορυφαίων (ο Ντελ Πότρο στο US Open 2009). Oι υπόλοιποι είναι ο Φέντερερ, ο Τζόκοβιτς, ο Μάρει και εγώ. Στα αμέσως προηγούμενα 34 Grand Slams, υπήρχαν 18 διαφορετικοί νικητές" πρόσθεσε ο 27χρονος απ'τη Μαγιόρκα που έχει 13 Grand Slam τίτλους στη συλλογή του, τέσσερις λιγότερους απ'τον αιώνιο αντίζηλό του, Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ναδάλ δεν θέλησε να ξεχωρίσει κάποιο απ'τα rivalries που έχει με τον Φέντερερ και τον Τζόκοβιτς, τα οποία ήδη χαρακτηρίζονται ως τα κορυφαία όλων των εποχών.

Με τον Ελβετό ο Ράφα έχει συναντηθεί 31 φορές (21-10) και με τον Νόλε 37 (22-15), τις περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι στην Open Era.

"Είναι εντελώς διαφορετικά παιχνίδια τα οποία προσεγγίζω διαφορετικά. Είναι ξεχωριστά τα ματς, τόσο με τον Ρότζερ όσο και με τον Νόβακ. Με τον Ρότζερ έχουμε ζήσει πολύ όμορφες στιγμές στην καριέρα μας. Και με τον Νόβακ επίσης. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος των δύο rivalries και που έχω παίξει ορισμένα από τα καλύτερα παιχνίδια απέναντί τους.

Μιλώντας για τον Ρότζερ Φέντερερ, ο Ναδάλ δεν πιστεύει ότι ο Ελβετός δείχνει αδυναμίες, όπως για παράδειγμα οι πρόσφατες δοκιμές με την καινούργια ρακέτα. Αντίθετα, ο Ισπανός βλέπει μια διάθεση απ'τον Φέντερερ να "ψάξει" κάτι διαφορετικό.

"Θέλει να προτοτυπήσει, να εξελιχθεί ψάχνοντας κάτι άλο. Ακόμα κι όταν τα πράγματα πάνε καλά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να πανε καλύτερα" σημείωσε.

Ο Φέντερερ είναι ο κάτοχος των περισσότερων τίτλων Grand Slams με 17, όμως έχει κερδίσει μόλις ένα Major τα τελευταία χρόνια. Ο Ναδάλ πιστεύει ότι αυτό σημαίνει πως οι προτεραιότητες του Ελβετού έχουν αλλάξει.

"Δεν πιστεύω ότι ο κύριος στόχος του είναι να επιστρέψει στο Νο1. Αυτό είναι το αίσθημα που έχω. Ο στόχος του είναι να παραμείνει ανταγωνιστικός, να κερδίζει τουρνουά που πραγματικά θέλει να κερδίσει" είπε για τον αντίπαλό του ο Ράφα.

Τέλος, το Νο2 του κόσμου και πιθανόν σύντομα στο Νο1, μίλησε για το τένις, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Το τένις και χωρίς τον Φέντερερ θα παραμείνει τένις. Σίγουρα το τένις θα χάσει έναν απ'τους καλύτερους πρεσβευτές που είχε στην ιστορία, όμως το ίδιο θα συμβεί μόλις αποχωρήσει ο Νόβακ, ο Άντι ή εγώ..."

Πηγή: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου