Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ένταση, τραγούδια και χειροκροτήματα στην κηδεία του Π.Φύσσα

Σε κλίμα συγκίνησης και οργής ολοκληρώθηκε στο νεκροταφείο του Σχιστού η κηδεία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε χθες στο Κερατσίνι από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά.


Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Σχιστό για να πει το τελευταίο αντίο στον Παύλο, διατυπώνοντας «χιλιάδες γιατί» για τον άδικο χαμό του από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά. Με τραγούδια και χειροκροτήματα περίπου χίλια άτομα συνόδευσαν τον Παύλο στην τελευταία του κατοικία. Τραγικές φιγούρες στην κηδεία οι γονείς, αλλά και η φίλη του, που ήταν συνέχεια δίπλα στο λευκό φέρετρο του 34χρονου.


Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική και η στάση απέναντι στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν εκεί για να καλύψουν την κηδεία ήταν ιδιαίτερα αρνητική.Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρήθηκε ένταση καθώς υπήρξε ξυλοδαρμός δημοσιογράφου, ο οποίος τραβούσε φωτογραφίες και πλάνα.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πατέρας του 34χρονου ήταν πάνω από το λευκό φέρετρο του γιου του, ενώ δίπλα του στεκόταν η γυναίκα του και μία νεαρή, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι η κοπέλα του θύματος.

Τη δολοφονία του θύματος ομολόγησε ο ίδιος ο Γιώργος Ρουπακιάς, αφού συνελήφθη από μία γυναίκα αστυνομικό. Ωστόσο, αν και παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, και ότι επισκεπτόταν τα γραφεία της έως και 10 φορές το μήνα, άλλαξε την αρχική του κατάθεση.

«Ήμουν σε άμυνα»

Συγκεκριμένα τώρα υποστηρίζει ότι δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και πως βρισκόταν σε άμυνα όταν μαχαίρωσε τον 34χρονο.

«Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ...» λέει για να δείξει ότι δεν είχε πρόθεση να βρεθεί στο σημείο, ότι εκεί βρέθηκε τυχαία και πως δεν ήθελε να σκοτώσει.

Όμως οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο σημείο, λένε άλλα. Ο 45χρονος δεν ήταν στην καφετέρια το μοιραίο βράδυ. Κάποιος του τηλεφώνησε να πάει στο σημείο. Αυτός είναι και ο άνθρωπος που αναζητά η αστυνομία.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου