Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Το παιδί της πέθανε από την πείνα κι εκείνη παρήγγειλε πίτσα – Δύο χρόνια κράταγε το πτώμα στο σπίτι της

Μία 43χρονη μητέρα από τη Βρετανία, άφησε τον γιο της να πεθάνει από υποσιτισμό και για τα επόμενα δύο χρόνια είχε το παιδικό πτώμα στο κρεββάτι, μέσα στο σπίτι.

Η Αμάντα Χούτον κρατούσε τη σορό του 4χρονου γιου της, στο κρεββατάκι του, στο δωμάτιό του.

Η ανάπτυξή του ήταν τόσο καθυστερημένη που το παιδί, αν και πέθανε τεσσάρων ετών, όταν βρέθηκε το πτώμα του, ήταν ντυμένο με ρούχα μωρού 6-9μηνών.

Ωστόσο, εκείνη μετά από το θάνατο του παιδιού συνέχισε να ζει τη ζωή της κανονικά, ενώ η σήψη του πτώματος προχωρούσε κανονικά. Μάλιστα, λίγες ώρες μετά από το θάνατο, παρήγγειλε πίτσα. Η 43χρονη συνέχισε να παίρνει τα επιδόματα για το παιδί.

Σύμφωνα με τον κατήγορο:

“Η Αμάντα απέτυχε να συντηρήσει το παιδί της και να του παρέχει την απαραίτητη φροντίδα που χρειάζεται ένα παιδί κι έτσι το άφησε να πεθάνει. Η ανάπτυξη του παιδιού είχε διακοπεί επειδή υποσιτιζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να πεθάνει από την πείνα.”

Το παιδί εντοπίστηκε το 2011, όταν ομάδα αστυνομικών πήγε στο σπίτι της Αμάντα, μετά από καταγγελίες γειτόνων για το ότι έριχνε πάνες που μύριζαν πολύ στον κήπο τους. Το παιδί είχε πεθάνει το 2009 και δίπλα του ήταν τοποθετημένο ένα αρκουδάκι.

Οι αστυνομικοί αμέσως μόλις μπήκαν στο σπίτι αντιλήφθηκαν τη μυρωδιά και ειδοποίησαν ανωτέρους τους και κοινωνικές υπηρεσίες.

Η αλκοολική και χρήστης κάνναβης, Αμάντα, φέρεται να κλείδωνε πολύ συχνά το παιδί στο δωμάτιο. Η ίδια και το παιδί είχαν αρρωστήσει βαριά το Δεκέμβριο του 2009.

Εκείνη κατέθεσε ότι είχε πάει για να βρει φάρμακα, όταν δέχτηκε τηλεφώνημα από το σπίτι της, που την ειδοποιούσε ότι το παιδί είναι πολύ άσχημα. Δεν κατάφερε να τον συνεφέρει και πέθανε.

Μετά από έρευνες όμως διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάνει κανένα τηλεφώνημα σε οποιαδήποτε αρχή που θα μπορούσε να την βοηθήσει, αλλά ότι λίγες ώρες μετά από το θάνατο τηλεφώνησε για πίτσα.

Η γυναίκα από τότε που πέθανε το παιδί αύξησε την καθημερινή ποσότητα αλκοόλ που κατανάλωνε κι έφτασε να πίνει ένα μπουκάλι βότκα την ημέρα. Σύμφωνα με το δικαστήριο, είχε μία βίαιη σχέση με τον πατέρα του παιδιού, με τον οποίο χώρισε ένα χρόνο πριν το θάνατο του παιδιού. Από το 2008, ο πατέρας είχε αποχωρίσει από τη σχέση, αλλά και από τη ζωή τους.

Ανθρωπολόγος που εξέτασε το παιδί συμπέρανε ότι η ανάπτυξη του παιδιού ήταν σαν ένα παιδιού 18 μηνών.

Ο νομικός εκπρόσωπος της μητέρας υποστήριξε ότι το παιδί τρεφόταν φυσιολογικά, αλλά είχε οστεοπόρωση.

Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου