Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΛΛΩΝ - Άδικη ήττα

Οι μπλε στάθηκαν εξαιρετικά, όμως το δοκάρι στο 89’ τους στέρησε τον βαθμό

Ο Απόλλωνας δέχτηκε μια άδικη ήττα από την Τράμπζονσπορ με 2-1 στο ΓΣΠ το βράδυ της Πέμπτης (19/09), στο ντεμπούτο της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Γκαστόν Σανγκόι με πέναλτι στο 18’ έβαλε μπροστά τους Λεμεσιανούς, όμως οι Τούρκοι ισοφάρισαν γρήγορα στο 20’ με τον Μαλουντά. Στο 86’ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ερντογάν, με τον Απόλλωνα να σημαδεύει το δοκάρι στο 89’ με τον Μεριέμ, ενώ στις καθυστερήσεις χάθηκαν άλλες δύο τεράστιες ευκαιρίες.

Πολύ καλός ο Απόλλωνας, έπαιξε εξαιρετικά στην άμυνα και βρήκε αρκετές ευκαιρίες στην επίθεση. Η Τράμπζονσπορ απείλησε με τη σειρά της τον Βάλε, έδειξε ότι είναι ποιοτική ομάδα, όμως μάλλον θα νιώθουν τυχεροί που φεύγουν από την Κύπρο με τη νίκη.

Στον άλλο αγώνα της 1ης αγωνιστικής, η Λάτσιο κέρδισε 1-0 στη Ρώμη τη Λέγκια. Ο Απόλλωνας στις αρχές Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσει στη Βαρσοβία τη Λέγκια, τη στιγμή που η Τράμπζονσπορ θα φιλοξενήσει τη Λάτσιο.

Πολύ καλή αρχή
Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το αποτέλεσμα. Οι μπλε πίεζαν καλά, έκλεβαν συνεχώς την μπάλα και έβγαιναν γρήγορα σε αντεπιθέσεις, επιλέγοντας να ρίχνουν την μπάλα στον πολύ καλό Γκιέ.

Η ανωτερότητα του Απόλλωνα εμφανίστηκε και στον φωτεινό πίνακα στο 18’, όταν ο Γκαστόν Σανγκόι σκόραρε το τρίτο του φετινό γκολ στην Ευρώπη, από το σημείο του πέναλτι. Την παράβαση κέρδισε ο Γκιέ, ο οποίος κατέβασε ωραία στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Μπάμπα.

Γρήγορη ισοφάριση
Εκεί που όλα έδειχναν ότι θα πήγαιναν δεξιά για τον Απόλλωνα, ήρθε η γρήγορη ισοφάριση από τον Μαλουντά. Δύο λεπτά μετά το προβάδισμα, ο Αντίν από δεξιά έκανε τη σέντρα, με τον Γάλλο διεθνή αμαρκάριστο στη μικρή περιοχή να καρφώνει την μπάλα στα δίχτυα του Βάλε.

Με βελτιωμένη ψυχολογία μετά την ισοφάριση, η Τράμπζονσπορ πήρε το πάνω χέρι στη συνέχεια και έφτιαξε μερικές καλές ευκαιρίες. Ο Απόλλωνας από την πλευρά του δεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, αλλά με καλές άμυνες και γρήγορες αντεπιθέσεις, προσπάθησε να κάνει τη ζημιά.

Τουρκικός έλεγχος
Η Τράμπζονσπορ συνέχισε από εκεί που έμεινε στο α΄ ημίχρονο και έχοντας τον έλεγχο, έφτιαξε αυτή τις καλύτερες φάσεις στο β’ μέρος. Οι πλείστες ευκαιρίες των φιλοξενουμένων ήρθαν από ατομικές ενέργειες, με τον Απόλλωνα να στέκεται καλά στον ανασταλτικό χώρο και να κλείνει τους χώρους.

Το β’ ημίχρονο δεν ήταν πάντως επιθετικός μονόλογος της Τράμπζονσπορ, αφού και η ομάδα της Λεμεσού βρήκε με τη σειρά της κάποιες καλές ευκαιρίες, με μεγαλύτερη αυτή του Μερκή στο 54’.

Επιθετικό φρεσκάρισμα
Με την είσοδο των Γκαρσία, Μεριέμ και Ρομπέρ, ο Χριστάκης Χριστοφόρου επιχείρησε να φρεσκάρει την επίθεση της ομάδας του, αφού είδε ότι η Τράμπζονσπορ δεν ήταν ακτύπητη στον αμυντικό τομέα.

Αν και έδειχνε (και ήταν) πιο φρέσκος ο Απόλλωνας στο τελευταίο 15λεπτο, δεν μπόρεσε να φτάσει στο ζητούμενο του γκολ, αλλά ήταν αυτός που το δέχτηκε. Στο 86’ η άμυνα του Απόλλωνα αδράνησε για λίγο, με τον Ερντογάν να βγαίνει φάτσα με τον Βάλε και να σκοράρει.

Ο Απόλλωνας δεν παραδόθηκε μετά το γκολ και προσπάθησε να αντιδράσει, με το δοκάρι στο 89’ όμως να σταματά την ομάδα, ενώ χάθηκαν και δύο τεράστιες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις.

Γκολ: 18’ Σανγκόι (πεν.) / 20’ Μαλουντά, 86’ Ερντογάν
Κίτρινες: 90’ Βασιλείου / 5’ Ντεμίρ, 17’ Μπάμπα, 59’ Μποσίνγκουα, 71’ Γιουμλού
Κόκκινες: -
Διαιτητής: Αντόνιο Μιγκέλ Λαχόζ (Ισπανία)

Απόλλωνας (Χριστάκης Χριστοφόρου): Βάλε, Στυλιανού, Βασιλείου, Καρυπίδης, Μερκής, Χαμντανί, Γκουγιόν, Σανγκόι, Κωνσταντίνου (71’ Γκαρσία), Παπουλής (83’ Ρομπέρ), Γκιέ (64’ Μεριέμ).
Στον πάγκο έμειναν οι Χίντι, Σταύρου, Καταλά και Χαραλάμπους.

Τράμπζονσπορ (Μουσταφά Ακσάι): Κιβράκ, Μποσίνγκουα (81’ Γιαβρού), Ντεμίρ, Γιουμλού, Μπαμπά, Ζοκόρα, Κόλμαν (46’ Αγκούν), Μιρσεγιέφσκι, Αντίν, Μαλουντά, Ενρίκε (77’ Ερντογάν).
Στον πάγκο έμειναν οι Αϊβάζ, Γκιουράλ, Οζντεμίρ και Αλαζίνιο.

TIMELINE:
Α’ ημίχρονο
14’ – Πρώτη φάση για τον Απόλλωνα. Δυνατό σουτ του Γκουγιόν από το ύψος της περιοχής, μετά από στρώσιμο του Γκιέ, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κιβράκ.
18’ – ΓΚΟΛ! 1-0, Σανγκόι (πεν.). Προβάδισμα για τον Απόλλωνα με εκτέλεση πέναλτι του Σανγκόι. Το φάουλ κέρδισε ο Γκιέ σε ανατροπή από τον Μπάμπα.
20’ – ΓΚΟΛ! 1-1, Μαλουντά. Γρήγορη ισοφάριση για την Τράμπζονσπορ με κεφαλιά του Μαλουντά μετά από σέντρα του Αντίν.
21’ – Καλή ευκαιρία για την Τράμπζονσπορ με σουτ του Κόλμαν από πλάγια μέσα στην περιοχή να φεύγει ελάχιστα άουτ.
27’ – Σουτ του Μαλουντά από πλάγια, η μπάλα αρκετά άουτ.

Β’ ημίχρονο
46’ – Από πλάγια μέσα στην περιοχή ο Μαλουντά με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.
54’ – Εκτέλεση φάουλ του Σανγκόι από δεξιά, η μπάλα κτύπησε σε αμυντικό και κατέληξε απέναντι στον Μερκή, ο οποίος από κοντά δεν μπόρεσε να δώσει τροχιά στην μπάλα προς τα δίκτυα.
66’ – Σουτ του Στυλιανού από μακριά, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
72’ – Ο Μιρσεγιέφσκι μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
75’ – Κατασκήνωσε στην περιοχή του Απόλλωνα η Τράμπζονσπορ, που έκανε δύο προσπάθειες για γκολ με τους Μιρσεγιέφσκι και Μποσίνγκουα, με κέρδος ένα κόρνερ.
78’ – Πολύ καλό σουτ με φάλτσο από τον Αντίν έξω από την περιοχή, η μπάλα «έγλυψε» το οριζόντιο δοκάρι του Βάλε.
86’ – ΓΚΟΛ! 1-2, Ερντογάν. Μετά από πολύ καλή κάθετη πάσα από τον Μιρσεγιέφσκι, ο Ερντογάν φάτσα με τον Βάλε πλάσαρε για το προβάδισμα.
89’ – Δοκάρι για τον Απόλλωνα. Ο Σανγκόι εκτέλεσε από πλάγια το φάουλ με τον τερματοφύλακα να αποκρούει δύσκολα. Στη συνέχεια της φάσης ο Μεριέμ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι και ακολούθως το δυνατό σουτ του Καρυπίδη αποκρούστηκε από τους αμυντικούς.
90’+4’ – Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Εκτέλεση φάουλ από το κέντρο έφερε την μπάλα στην περιοχή του Κιβράκ, ο οποίος έκανε κακή έξοδο και αφοπλίστηκε. Στη συνέχεια της φάσης ο Μερκής έκανε το σουτ, όμως η μπάλα διώχτηκε από τους αμυντικούς.
90’+5’ – Ένα γέμισμα από τον Απόλλωνα από τα δεξιά έφερε τον Μερκή σε καλό σημείο, όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Πηγή : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου