Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΑΜ: «Είτε σας αρέσει είτε όχι, είμαστε η Χρυσή Αυγή της Κύπρου»

Στην ωμή παραδοχή ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) αποτελεί την εκδοχή της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, προχώρησε εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ. 

Μιλώντας χθες σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή δήλωσε επί λέξει: «Είμαστε η “Χρυσή Αυγή” της Κύπρου και να σας ενημερώσω ότι όταν ξεκίνησε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, κατατέθηκε αρχικώς η ονομασία “Χρυσή Αυγή”, η οποία, όμως, δεν έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Εσωτερικών, γι’ αυτό και προχωρήσαμε στη δημιουργία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

Δεν το έχουμε κρύψει ποτέ ότι έχουμε άριστη συνεργασία με τη “Χρυσή Αυγή”, ότι το θεωρούμε αδελφικό κίνημα…».

Στην ιστοσελίδα του το ΕΛΑΜ κατηγορεί τον βουλευτή Γιώργο Περδίκη ότι με την ερώτηση που έθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης, προσπαθεί έμμεσα να ποινικοποιήσει το ΕΛΑΜ.
«Ο πανικός του κυπριακού πολιτικού συστήματος για τις προοπτικές ανόδου του λαϊκού εθνικιστικού κινήματος στην Κύπρου όπως φαίνεται, δεν κρύβεται ούτε και από τα “μικρά” κόμματα του κατεστημένου», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ΕΛΑΜ.

Σε διευκρινιστική γραπτή δήλωση προέβη χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, μετά το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε το περιεχόμενο της γραπτής απάντησης που απέστειλε προ ημερών στη Βουλή, όπου ούτε λίγο – ούτε πολύ παρουσίαζε την Κύπρο ότι είναι αγγελικά πλασμένη και ότι δεν υπάρχουν νεοφασιστικές κινήσεις ούτε οργανώσεις που διακατέχονται από άκρατο εθνικισμό ή προωθούν είτε τον ρατσισμό είτε την ξενοφοβία. Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, ο κ. Νικολάου κάνει λόγο στη γραπτή του δήλωση για παρερμηνεία, την οποίαν αποδίδει σε κακή διατύπωση των γραφόμενών του στην επιστολή. Κοντολογίς, φταίνε οι υπάλληλοι.

Ειδικότερα, ο βουλευτής Γιώργος Περδίκης κάλεσε μέσω της κοινοβουλευτικής οδού τον κ. Νικολάου να τοποθετηθεί γύρω από τη δράση του Ε.ΛΑ.Μ. (Εθνικού Λαϊκού Μετώπου). «Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή αν προβληματίζει την Κυπριακή Δημοκρατία η ανάπτυξη νεοφασιστικών κινήσεων στην Κύπρο και αν παρακολουθεί τις ενέργειες άλλων ευρωπαϊκών χωρών», έγραψε, μεταξύ άλλων, στην ερώτησή του ο κ. Περδίκης.

Για να λάβει από τον υπουργό Δικαιοσύνης την εξής απάντηση, την περασμένη Δευτέρα: «Το Γραφείο Καταπολέμησης Διακρίσεων της Αστυνομίας διατηρεί αρχείο υποθέσεων/περιστατικών ρατσιστικής φύσεως ή με ρατσιστικό κίνητρο.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που λαμβάνουμε από την Αστυνομία, δεν δύναται να τεκμηριωθεί η σύνδεση οποιασδήποτε οργάνωσης στην Κύπρο με ρατσιστική ή και ξενοφοβική δράση και δεν έχουν εξασφαλιστεί οποιαδήποτε στοιχεία μέχρι σήμερα που να καταδεικνύουν ότι οι δραστηριότητες οποιασδήποτε οργάνωσης ή κινήματος προωθούν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό ή διακατέχονται από άκρατο εθνικισμό».

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που διατυπώθηκαν εναντίον του, οι οποίες προσέλαβαν διαστάσεις κυρίως μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, και τις κατηγορίες που δέχθηκε ότι καλύπτει το Ε.ΛΑ.Μ. τα μέλη του οποίου, παρεμπιπτόντως, δεν κρύβουν το τι πρεσβεύουν, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου προέβη χθες σε διευκρινιστική γραπτή δήλωση: «Ομολογουμένως, η απάντηση του υπουργείου στην εν λόγω ερώτηση του βουλευτή μπορούσε να παρερμηνευθεί, όπως και έγινε».

«Το γεγονός ότι δεν δύναται να τεκμηριωθεί η σύνδεση οποιασδήποτε οργάνωσης στην Κύπρο με ρατσιστική ή και ξενοφοβική δράση, όπως αναφέρεται στην απαντητική μας επιστολή, καθόλου δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν περιστατικά ή δεν καταγράφηκαν νοοτροπίες που μας έχουν θορυβήσει», υπέδειξε ο κ. Νικολάου.

Διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι η σαφής θέση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά είναι ότι καμία ανοχή δεν πρέπει να επιδεικνύεται σε τέτοιες συμπεριφορές.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου