Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ATP - Δικαίωμα στο όνειρο του Λονδίνου

Τζόκοβιτς και Άντι Μάρει είναι οι μοναδικοί τρεις τενίστες που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου, όμως η σχεδόν βέβαιη την απουσία του Βρετανού πρωταθλητή απ'την Ο2 Arena, λόγω του χειουργείου, αφήνει μια θέση κενή στην 8αδα της ATP Race.

Μόλις 6 εβδομάδες για τη λήξη της κανονικής περιόδου στο ATP World Tour και το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη με το χρόνο και τους βαθμούς που θα δώσουν οι κορυφαίοι τενίστες στον κόσμο προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα μαγικό εισιτήριο για την Ο2 Arena το διάστημα 4 με 10 Νοεμβρίου όπου θα διεξαχθεί το λεγόμενο "5ο Grand Slam" της χρονιάς.

Ο Άντι Μάρει ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα χειρουργηθεί την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει οριστικά το χρόνιο πρόβλημα χαμηλά στην πλάτη, με αποτέλεσμα να θεωρείται απίθανη η συμμετοχή του στο τελευταίο τουρνουά της σεζόν.

Έτσι, υπάρχουν έξι πλέον θέσεις προς διεκδίκηση, μια εξέλιξη που χαροποιεί ιδιαίτερα τους τενίστες απ'την 7η θέση και κάτω της ATP Race που βλέπουν τις ελπίδες τους για συμμετοχή στο ATP World Tour Finals να αυξάνονται.

Αυτή τη στιγμή, μόνο οι Ναδάλ (11,015 βαθμούς) και Τζόκοβιτς (8,110) έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά τη συμμετοχή τους στο τουρνουά των οχτώ κορυφαίων της χρονιάς ενώ σίγουρος θεωρείται και ο Νταβίντ Φερέρ (4,900) που έχει διαφορά ασφαλείας απ'τους διώκτες τους.

Από κει και πέρα, μόνο με "αυτοκτονία" θα χάσουν την πρόκριση στο Λονδίνο οι Τόμας Μπέρντιχ (3,470), Χ.Μ.Ντελ Πότρο (3,365) και Ρότζερ Φέντερερ (3,055) που πλέον καταλαμβάνουν την 4η, 5η και 6η θέση της ATP Race αντίστοιχα, με δεδομένη την απουσία του Μάρει.

Απο κει και πέρα οι δύο πρόσφατοι ημιφιναλίστ του US Open, Στάνισλας Βαβρίνκα (2,925) και Ρισάρ Γκασκέ (2,765), συμπληρώνουν την τωρινή 8αδα και οι πιθανότητες είναι με το μέρος τους, αρκεί να συνεχίσουν στον ίδιο δυνατό αγωνιστικό ρυθμό.

Τον καλύτερό τους εαυτό καλούνται να δώσουν μέχρι το τέλος της σεζόν οι Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά, Μίλος Ράονιτς, Τόμι Χάας και Τζον Ίσνερ που βρίσκονται πολύ κοντά στην 9η θέση της ATP Race που οδηγεί στο Λονδίνο.

Αυτή την εβδομάδα, μόνο ο Τσονγκά αγωνίζεται σε κάποιο τουρνουά, διεκδικώντας με πολλές αξιώσεις τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του στο Moselle Open της πατρίδας του (250 βαθμούς ο πρωταθλητής).

Την επόμενη εβδομάδα διεξάγονται δύο 250αρια σε Κουάλα Λουμπούρ και Μπανγκόγκ όπου αρκετοί υποψήφιοι για το Λονδίνο θα προσπαθήσουν να πάρουν πολύτιμους βαθμούς.

Στο τέλος του μήνα (29/09) θα διεξαχθούν δύο 500αρια τουρνουά σε Τόκιο και Πεκίνο ενώ θα ακολουθήσει το Masters της Σανγκάης (1000 βαθμοί) όπου αναμένεται να ξεκαθαριστούν πολλά στη μάχη της ATP Race.

Πηγή : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου