Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Τέλειωσε το σίριαλ με την Τράπεζα Κύπρου - Ο Δημητριάδης ενέκρινε και τους έξι συμβούλους

-Χάθηκε πολύτιμος χρόνος για το σχέδιο αναδιάρθρωσης
- Πλήγμα και στην εικόνα της Τράπεζας
- Έφυγε ο Χρήστος Σορώτος αναζητείται αντικαταστάτης για τον οποίο θα αποφασίσει το νέο ΔΣ

Με καθυστέρηση δέκα ημερών, όπως διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Φιλελεύθερος, και αφού προηγήθηκε πολύς ντόρος και τεράστια ζημιά, η Κεντρική Τράπεζα ολοκλήρωσε χθες την αξιολόγηση των έξι διοικητικών συμβούλων της Τράπεζας Κύπρου και ενημέρωσε την Τράπεζα ότι δεν υπάρχει τίποτε που να εμποδίζει τη συμμετοχή τους στο ΔΣ.

Για τους πέντε υπάρχει επίσημη έγκριση ενώ για τον έκτο που είναι Ρώσος, η τυπική έγκριση θα δοθεί τη Δευτέρα.
Στο μεταξύ όμως όλος αυτός ο θόρυβος που προκλήθηκε εξαιτίας των κακών χειρισμών της Κεντρικής Τράπεζας έχει προκαλέσει ζημιά στην εικόνα της Τράπεζας Κύπρου κυρίως μεταξύ των ξένων μετόχων και καταθετών της, ενώ αρνητική εντύπωση έχει δημιουργηθεί και για τον τρόπο που σημαντικές Αρχές όπως η ΚΤ χειρίζονται σοβαρά και ταυτόχρονα λεπτά θέματα.

Πολύς ντόρος έγινε για το τίποτα και η Κεντρική Τράπεζα με μεγάλη καθυστέρηση ενέκρινε τους έξι διοικητικούς συμβούλους της Τράπεζας Κύπρου, για τους οποίους υπήρχε εκκρεμότητα.

Από τη γενική συνέλευση μέχρι χθες οι εγκρίσεις οι εγκρίσεις των έξι συμβούλων εκδόθηκα σε δύο δόσεις, αφού προηγήθηκε η κατάθεση διευκρινιστικών στοιχείων στο Τμήμα Εποπτείας της Κεντρικής Τράπεζας.
Μετά από μια μακρά περίοδο διαδικασίας αξιολόγησης, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, με αιχμή του δόρατος την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην αξιολόγηση των νέων συμβούλων , η Κεντρική Τράπεζα έκλεισε το θέμα.

Ταυτόχρονα, παρελθόν αποτελεί για την Τράπεζα Κύπρου ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Σορώτος, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα από το μεταβατικό διοικητικό συμβούλιο, μετά την έξοδο της τράπεζας τράπεζας από το καθεστώς εξυγίανσης.

Το συμβόλαιο του κ. Σορώτου έληγε με την παράδοση της Τράπεζας στους νέους μετόχους και η προηγούμενη Παρασκευή ήταν η τελευταία μέρα παρουσίας του στο Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου.

Λάμβανε μισθό περίπου €20 χιλιάδες τον μήνα συν έξοδα διαμονής.

Η επόμενη μέρα βρίσκει το νέο 16μελές Διοικητικό Συμβούλιο να αναζητεί τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο και σύμφωνα με πληροφορίες το έργο αυτό αναμένεται να αναλάβει οίκος του εξωτερικού.

Στο 16μελές ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου αναμένεται να προστεθούν άλλα δύο εκτελεστικά μέλη. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γίνει διαχωρισμός σε ανεξάρτητα και μη ανεξάρτητα μέλη, ενώ το επόμενο βήμα είναι η σύνθεση των Επιτροπών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πηγή : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου