Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΤΠ - Βαρετοί Ναδάλ και Τζόκοβιτς

Όπως ο Έρνεστς Γκούλμπις έτσι και ο Πατ Κας χαρακτήρισε τους Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς βαρετούς τενίστες, όμως έχοντας εντελώς διαφορετικά κριτήρια απ'τον Λετονό άσο καθώς ο Αυστραλός πρώην Grand Slammer, υποστηρίζει ότι το τένις που προσφέρουν οι δύο κορυφαίοι της ATP, πάσχει από έλλειψη έμπνευσης.

Ο Κας έκανε δηλώσεις στο CNN.com και αναφερόμενος στον πρόσφατο τελικό του Αμερικανικού Όπεν, τόνισε ότι το baseline παιχνίδι των Ναδάλ και Τζόκοβιτς είναι βαρετό και δεν προσφέρει θέαμα.

"Δεν είναι βαρετό να βλέπεις δύο σπουδαίους παίκτες όπως ο Ράφα και ο Νόβακ να αγωνίζονται σε έναν τελικό. Αυτό που είναι βαρετό είναι να βλέπεις την ίδια τακτική σε κάθε αγώνα τους σε κάθε Grand Slam παιχνίδι που παίζουν τα τελευταία πέντε, έξι χρόνια. Ξέρεις ότι θα παρακολουθήσεις 2-3 ώρες τένις από τη βασική γραμμή. Αυτός που θα αντέξει λιγότερο, θα χάσει. Δεν υπάρχει δεξιότητα στις αναμετρήσεις τους" τόνισε χαρακτηριστικά ο 48χρονος, πλέον, Κας.

Κάνοντας μια σύγκριση με παλαιότερους άσους των γηπέδων, ο Πατς Κας επεσήμανε: "Δεν είναι καλύτεροι all-round τενίστες από τους Μπόρις Μπέκερ ή Πιτ Σάμπρας. Ο Μπόρις και ο Πιτ δεν ήταν τενίστες βασικής γραμμής, ήταν επιθετικοί και τα κατάφερναν κόντρα σε baseliners όπως ο Ματς Βιλάντερ ή ο Αντρέ Αγκάσι. Τότε ήταν διασκεδαστικό το τένις. Υπήρχε αγωνία για την έκβαση του αγώνα"

Συνεχίζοντας τη σύγκριση των νέων αστέρων με τους παλιούς, ο Πατ Κας πιστεύει ότι δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης, εξηγώντας το σκεπτικό του.

"Ο Ναδάλ και ο Τζόκοβιτς είναι εξαιρετικοί αθλητές, δεν υπάρχει αμφιβολία γι'αυτό όμως να υποστηρίζουμε ότι είναι καλύτεροι αθλητές απ'ότι ο Μπιορν Μποργκ ή ο Στέφαν Έντμπεργκ, είναι ανοησία. Είναι προσβολή για τους παλιούς. Οι τωρινοί τενίστες δεν κάνουν βουτιές στο φιλέ, δεν κάνουν smash με το backhand, δεν είναι τόσο ποιοτικοί όσο οι παλιοί. Μπορούν οι νέοι να τα κάνουν αυτά; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχουν την ικανότητα να γυρνάνε κάθε μπάλα απ'το πίσω μέρος του γηπέδου".

Παρά την άποψη του Πατ Κας, το rivalry Ναδάλ-Τζόκοβιτς θεωρείται ένα από τα πιο θρυλικά στην ιστορία του αθλήματος και μάλιστα η ηλικία των δύο σπουδαίων τενιστών (27 ο Ράφα, 26 ο Νόλε) μας υπόσχεται και άλλα επικά ντέρμπι για μεγάλους τίτλους.

Οι δυο τους έχουν συναντηθεί περισσότερες φορές από οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι στην Open Era.

Από την άλλη, το rivalry Ναδάλ-Φέντερερ, παρότι ο Ισπανός μετράει 21 νίκες έναντι 10 του αντιπάλου του, είναι το κορυφαίο όλων των εποχών.

Πηγή : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου