Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Νοκ- άουτ το σύστημα στις διαβάσεις πεζών - Από πού θα διασταυρώνουμε;

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται με τις διαβάσεις πεζών αφού μια-μια βγαίνουν νοκ άουτ για το λόγο ότι το σύστημα είναι πεπαλαιωμένο και δεν βρίσκουν εξαρτήματα.

Όπως διαβάζουμε σήμερα, το υφιστάμενο σύστημα λειτουργίας των διαβάσεων αλλά και των φώτων τροχαίας σε διάφορες περιοχές παρουσιάζει προβλήματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές. Λόγω κόστους και μη εξασφάλισης ανταλλακτικών δέκα διαβάσεις πεζών είναι αυτή τη στιγμή χαλασμένες, ενώ προβλέπεται ότι στο μέλλον ολόκληρο το σύστημα θα χρειαστεί αντικατάσταση.

Το πρόβλημα αποκαλύπτεται μέσα από επιστολή του Δήμου Λευκωσίας ως επικεφαλής του τομέα συντήρησης των φώτων τροχαίας, προς δημάρχους και τοπικά συμβούλια, αλλά και το Τμήμα Δημοσίων Έργων, στην οποία επισημαίνονται τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και αυτά που θα παρατηρηθούν στο μέλλον.

Το πρόβλημα εγείρει η επιστολή του Δήμου Λευκωσίας, επικεφαλής συντήρησης των φώτων τροχαίας, προς δημάρχους και τοπικά συμβούλια αλλά και το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Στην επιστολή επισημαίνονται τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και αυτά που θα παρατηρηθούν στο μέλλον. Όλες οι χαλασμένες διαβάσεις είναι τύπου Pelican και αφορούν: Τρεις στον Δήμο Γερμασόγειας, μια στο Λάρνακας, τρεις στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας και δύο στον Δήμο Πάφου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες οι δέκα διαβάσεις δεν μπορούν πλέον να επιδιορθωθούν λόγω αδυναμίας εξεύρεσης ανταλλακτικών, γι’ αυτό και γίνονται ενέργειες ώστε να αντικατασταθούν τα φώτα στις δέκα αυτές διαβάσεις, έναντι κόστους 42 χιλιάδων ευρώ.

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στους ήδη χαλασμένους σηματοδότες, αλλά όπως τονίζεται στην επιστολή του δημοτικού γραμματέα του Δήμου Λευκωσίας, αναμένεται ν’ αρχίσει να παρουσιάζεται και σε άλλες εγκαταστάσεις στο μέλλον, λόγω παλαιότητας πολλών ηλεκτρονικών ρυθμιστών και της αδυναμίας εξασφάλισης ανταλλακτικών για τόσο παλαιό εξοπλισμό.

Ήδη, ο Δήμος Λευκωσίας προβαίνει σε προγραμματισμό για την αγορά τριών επιπλέον μονάδων για κάλυψη παρόμοιων περιστατικών.

Όπως ξεκαθαρίζεται, από το 2009 ο Δήμος Λευκωσίας κατέβαλε προσπάθειες μέσω της Ένωσης Δήμων και του Υπουργείου Συγκοινωνιών για τη μαζική αντικατάσταση μεγάλου αριθμού φώτων τροχαίας παγκύπρια που είναι πεπαλαιωμένα.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου