Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ινδία: Μπαράζ εκρήξεων σε χώρο προεκλογικής ομιλίας

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον έξι βόμβες μικρής ισχύος εξερράγησαν σήμερα, κοντά σε υπαίθριο δημόσιο χώρο στην πόλη Πάτνα της ανατολικής Ινδίας, σε σημείο όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν ομιλία υποψηφίου της αντιπολίτευσης για την πρωθυπουργία της Ινδίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα ειδησεογραφικά δίκτυα NDTV και CNN-IBN μετέδωσαν ότι ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του ήταν κοντά στο σημείο της έκρηξης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Πάτνα, πρωτεύουσας της επαρχίας Μπιχάρ.

Αξιωματικός στο κέντρο ελέγχου της αστυνομίας δήλωσε ότι "υπάρχουν αναφορές για έξι εκρήξεις κοντά στο Γκάντι Μαϊντάν. Εκρηξη σημειώθηκε επίσης στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό. Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες οι οποίοι νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κολέγιο της Πάτνα".

Πέντε ακόμη εκρήξεις βομβιστικών μηχανισμών σημειώθηκαν στο σημείο Γκάντι Μαϊντάν, όπως ονομάζεται η είσοδος του υπαίθριου δημόσιου χώρου όπου είχε οργανωθεί να δοθεί η ομιλία του Ναρέντρα Μόντι, του υποψηφίου για την πρωθυπουργία στις εκλογές του 2014 του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του ινδουιστικού Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP).

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο πριν ο Ναρέντρα Μόντι εγκαινιάσει την προεκλογική του εκστρατεία στο μεγάλο κρατίδιο Μπιχάρ, ενόψει των εθνικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν τον Μάιο.

Ανώτατο στέλεχος του BJP, ο Ρατζίβ Πρατάπ Ρούντι, δήλωσε ότι η ομιλία θα πραγματοποιηθεί παρά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν.
Πρόκειται για το πρώτο ξέσπασμα βίας από τότε που ο Μόντι άρχισε μια επιθετική προεκλογική εκστρατεία για να απομακρύνει την εξουσία τον κυβερνητικό συνασπισμό του οποίου ηγείται το κόμμα του Κονγκρέσου. 

- Source : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου