Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Πωλείται Αυγό-γίγας (ΦΩΤΟ)

Τα πουλιά-ελέφαντες (elephant birds) κατάγονται από τη Μαδαγασκάρη όπου ζούσαν μέχρι τον 17ο αιώνα, οπότε και εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης. 

Ένα γιγαντιαίο αυγό των εν λόγω πτηνών πρόκειται να δημοπρατηθεί από το γνωστό Οίκο Christie’s στο Λονδίνο, προκαλώντας ήδη πολλές συζητήσεις ανάμεσα στους εκκεντρικούς συλλέκτες. 

Το απολιθωμένο αυγό, το οποίο είναι 30 εκατοστά ύψος και 21 εκατοστά πλάτος, αναμένεται να αγγίξει περίπου τις 30.000 λίρες, λόγω της σπανιότητας και της συλλεκτικής αξίας του.



«Το εντυπωσιακό είναι η σύγκριση του μεγέθους του με ένα κοινό αυγό κότας, καθώς είναι 160 φορές μεγαλύτερο, γεγονός που επιτείνει το ενδιαφέρον των συλλεκτών, καθώς πολλοί θα ήθελαν κάτι παρόμοιο στις προθήκες τους», αναφέρει ο υπεύθυνος του Οίκου. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα πτηνά ελέφαντες ήταν από τα βαρύτερα γνωστά πτηνά, τα οποία ζύγισαν πάνω από 400 κιλά, ενώ το ύψος τους σε πολλές περιπτώσεις έφτανε μέχρι τα 3 μέτρα! Ανήκαν στην οικογένεια Aepyornis Mullerornis και οι λόγοι της εξαφάνισής τους παραμένουν άγνωστοι, ενώ ο Μάρκο Πόλο τα αναφέρει αρκετές φορές στην περιγραφή των ταξιδιών του που έκανε στην Ανατολή κατά τον 12ο και 13ο αιώνα.






Πηγή: http://perierga.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου