Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Η σχιζοφρένεια και ο διαβήτης έχουν άμεση σχέση

Άμεση σχέση ανάμεσα στον διαβήτη και τη σχιζοφρένεια υπάρχει σύμφωνα με επιστήμονες στην Κίνα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η πρόληψη και η θεραπεία του διαβήτη ενισχύει τις γνωστικές λειτουργίες των ατόμων που πάσχουν από σχιζοφρένεια.

Την ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Γουολονγκόνγκ σε συνεργασία με ειδικούς από το νοσοκομείο Χούι Λονγκ Γκουάν στο Πεκίνο, οι οποίοι αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι η προστασία από τον διαβήτη βοηθά τα άτομα που πάσχουν από σχιζοφρένεια να αποκτήσουν ξανά τις ικανότητες που θα τους επιτρέψουν να αρχίσουν και πάλι να εργάζονται κανονικά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Xu-Feng Huang από το Πανεπιστήμιο Γουολονγκόνγκ, παλαιότερες μελέτες έδειξαν ότι τα κρούσματα διαβήτη στα άτομα με σχιζοφρένεια είναι από δύο έως τέσσερις φορές περισσότερα σε σχέση με τα περιστατικά στον γενικό πληθυσμό.

Αυτό δείχνει ότι αφού και οι δύο ασθένειες έχουν σχέση με τις γνωστικές λειτουργίες, οι ασθενείς που πάσχουν και από τις δύο θα ωφεληθούν σημαντικά από την αντιμετώπιση του διαβήτη.

Όπως αναφέρεται στην επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE, «αυτό που λέει η μελέτη είναι ότι η θεραπεία του διαβήτη στα άτομα με σχιζοφρένεια μπορεί να βελτιώσει τις γνωστικές τους λειτουργίες, γεγονός που θα έχει άμεση θετική επίδραση στην καθημερινή τους ζωή».

Σύμφωνα με τον δρ Huang, οι προκλινικές δοκιμές έδειξαν επίσης ότι σ’ αυτό μπορεί να συμβάλλουν κάποια συστατικά που υπάρχουν στο τσάι, το τζίνσενγκ και τα ιχθυέλαια, τα οποία μειώνουν τη χρόνια φλεγμονή στον εγκέφαλο που συνδέεται με την πρόκληση παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου 2 και φθοράς των γνωστικών λειτουργιών.

Πηγή: http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου