Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Νέο λουτρό αίματος στη Βαγδάτη

Έντεκα διαδοχικές βομβιστικές επιθέσεις συγκλόνισαν σήμερα το πρωί τη Βαγδάτη, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 37 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 50 σε σιιτικές συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ανακοίνωσαν η αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Στόχος των επιθέσεων, που έγιναν με παγιδευμένα αυτοκίνητα, ήταν κεντρικά σημεία πέντε σιιτικών συνοικιών, όπως αγορές και πολυσύχναστοι δρόμοι.

Η πιο αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στη συνοικία Σάαμπ, στη βόρεια Βαγδάτη, όπου δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε περιοχή γεμάτη καταστήματα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων.

Οι αρχές απέκλεισαν τα σημεία των επιθέσεων και επέβαλαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχές που επλήγησαν από τις επιθέσεις.

Το Ιράκ βιώνει μια νέα κλιμάκωση της βίας εδώ και αρκετούς μήνες. Τουλάχιστον 600 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις αρχές Οκτωβρίου και περισσότεροι από 5.300 από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με ιατρικές υπηρεσίες και τις αρχές ασφαλείας.

Πρόσφατη μελέτη που έδωσαν στη δημοσιότητα αμερικανοί, καναδοί και ιρακινοί ερευνητές, αναφέρει ότι περίπου 500.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του πολέμου μετά την αμερικανική εισβολή στη χώρα το 2003.

Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου