Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Θα βρουν την δικαιοσύνη μπροστά τους όσοι παραβίασαν τον νόμο περί «ρουσφετιού»!

Τη δικαιοσύνη φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουν πρώην υπουργοί αλλά και άλλοι πρώην κρατικοί αξιωματούχοι που με ενέργειες και αποφάσεις τους παραβίασαν το νόμο που απαγορεύει το ρουσφέτι.

Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε από τη Βουλή εδώ και χρόνια και συγκεκριμένα επί διακυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη, χωρίς ωστόσο να έχει εφαρμοστεί σε καμία περίπτωση.

Σήμερα όμως η Γενική Εισαγγελία με επικεφαλής τους Κώστα Κληρίδη και Ρίκκο Ερωτοκρίτου φαίνεται να μην είναι διατεθειμένη να χαριστεί σε κανένα καθώς καθημερινά διαπιστώνουν σωρεία ανομιών και παραβιάσεων της σχετικής νομοθεσίας που συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στο σημερινό κατάντημα της οικονομίας του τόπου.

Ήδη όπως αποδεικνύει έμπρακτα η Γενική Εισαγγελία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην πάταξη της διαφθοράς όσο ψηλά και εάν φτάνει, προκειμένου το κράτος και οι θεσμοί να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και να δημιουργηθεί ένα πραγματικό σύγχρονο κράτος που σέβεται και βοηθά τους πολίτες του.

Ως εκ τούτου σύμφωνα με πηγές της «Αλήθειας» Γενικός Εισαγγελέας και Β/Γ Εισαγγελέας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσουν σε εφαρμογή τη σχετική νομοθεσία στις περιπτώσεις εκείνες που με την παραβίαση της πλήγηκαν τα συμφέροντα του δημοσίου, όπως στην πολύκροτη υπόθεση της αγοραπωλησίας τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά.

Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου