Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ATP - Έτοιμος για μάχη για το Νο1

Ένα είναι σίγουρο και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα κάνει ότι περνάει απ'το χέρι του για να παραμείνει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και θα δώσει μια έντιμη και σκληρή μάχη με τον Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος έχει τη δυνατότητα να τον προσπεράσει ακόμα και στο τουρνουά του Πεκίνου.

Όλα τα βλέμματα στο Πεκίνο την ερχόμενη εβδομάδα καθώς η μάχη για το Νο1 της ATP, ξεκινάει και αναμένεται συναρπαστική.

Σε πλεονεκτική θέση βρίσκεται ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος δεν έχει κανέναν βαθμό να υπερασπιστεί από πέρυσι, σε αντίθεση με τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος καλείται αρχικά να υπερασπιστεί τους 500 βαθμούς στο Πεκίνο, στη συνέχεια τους 1000 σε Σανγκάη και λίγο αργότερα τους 1500 στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου.

Με μόλις 260 βαθμούς να χωρίζουν τον Ράφαελ Ναδάλ απ'την κορυφή και τον Τζόκοβιτς, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο 27χρονος Ισπανός βρίσκεται σε τρομερά πλεονεκτική θέση ώστε να τερματίσει για τρίτη χρονιά στην καριέρα του στο Νο1 του κόσμου, μετά το 2008 και το 2010.

Ο Ράφα, μέχρι στιγμής, πραγματοποιεί μια εκπληκτική χρονιά με 10 τίτλους, δύο εκ των οποίων Grand Slams (Roland Garros, US Open) και πέντε Masters 1000.

Μάλιστα, ο αριστερόχειρας απ'τη Μαγιόρκα, δεν έχει γνωρίσει την ήττα φέτος σε hard court τουρνουά και θα προσπαθήσει να επεκτείνει το αήττητό του και στο Πεκίνο.

Από την άλλη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν δείχνει διατεθειμένος να παραδώσει τα όπλα άνευ αγώνα και υποστηρίζει πως θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να κρατηθεί στο Νο1 της κατάταξης.

"Όσο υπάρχει έστω και μια πιθανότητα, θα παλέψω για την κορυφή. Από την άλλη βέβαια, ο Ράφα έχει καλύτερα αποτελέσματα φέτος. Είναι δίχως αμφιβολία ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο. Εγώ είχα αρκετά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της σεζόν αλλά παρόλαυτά πιστεύω ότι είναι μια καλή χρονιά για μένα και άλλωστε δεν έχει τελειώσει ακόμη" τόνισε ο Τζόκοβιτς ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών του στο China Open.

"Θέλω να επικεντρωθώ αυτή την εβδομάδα στο China Open γιατί τα πηγαίνω παραδοσιακά καλά και θέλω να κερδίσω έναν ακόμη τίτλο εδώ" πρόσθεσε ο τρεις φορές πρωταθλητής του Πεκίνου.

Στον 1ο γύρο της ATP World Tour 500 διοργάνωσης, ο Νόλε θα συναντήσει το Νο46 του κόσμου, Λούκας Ροσόλ ενώ είναι πιθανόν να συναντήσει στα προημιτελικά τον Στάνισλας Βαβρίνκα, με τον οποίον έδωσαν έναν συναρπαστικό αγώνα στους "4" του US Open πριν μερικές εβδομάδες.

Από την άλλη, ο Ναδάλ θα ξεκινήσει με κάποιον προερχόμενο από τα προκριματικά.

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου