Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ATP - Ζόρικη πρεμιέρα για Σερίνα

Δύσκολη ήταν η επιστροφή της Σερίνα Γουίλιαμς στο Πεκίνο, καθώς η Έλενα Βέσνινα αποδείχθηκε σκληρό καρύδι με την Αμερικανίδα να περνάει δύσκολες στιγμές, ειδικά στο εναρκτήριο σετ της πρεμιέρας της στο China Open, πριν τελικά ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρωσίδας αντιπάλου της. Νίκες για Ραντβάνσκα, Να Λι και Ρόμπσον.

Από το 2009 είχε να αγωνιστεί στο Premier Mandatory τουρνουά του Πεκίνου η Σερίνα Γουίλιαμς η οποία παρουσιάστηκε κουρασμένη στον πρώτο της αγώνα στο σπουδαίο γυναικείο ραντεβού.

Το China Open είναι το τελευταίο μεγάλο τουρνουά για φέτος, πριν το WTA Championships της Κωνσταντινούπολης (22-27 Οκτωβρίου) και η Γουίλιαμς θα ήθελε πολύ να ολοκληρώσει μια ακόμη φανταστική σεζόν, παίρνοντας στην πατρίδα της και τους δύο τίτλους.

Προερχόμενη απ'τον 17ο τίτλο της σε Grand Slam τουρνουά, πριν μερικές εβδομάδες στη Νέα Υόρκη, η Αμερικανίδα που πριν λίγες ημέρες έκλεισε τα 32 της χρόνια, συνάντησε αρκετές δυσκολίες απ'την Έλενα Βέσνινα αλλά τελικά με6-4, 6-2 επί της αντιπάλου της, πήρε την πρόκριση για το 2ο γύρο της σπουδαίας διοργάνωσης των 5εκ. δολαρίων.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό, πήρε προβάδισμα 4-1 games στο 1ο σετ, όμως τα αρκετά αβίαστα λάθη και η ανθεκτικότητα της Βέσνινα, επέτρεψαν στη Ρωσίδα να ισοφαρίσει σε 4-4, πετυχαίνοντας δύο breaks στο σερβίς της Σερίνα.

Κατακτώντας τα δύο επόμενα games, η Γουίλιαμς έβαλε τις βάσεις για την τελική επικράτηση η οποία ήρθε μετά από 1 ώρα και 25 λεπτά αγώνα, αφού στο 2ο σετ η Αμερικανίδα δεν απειλήθηκε απ'την αντίπαλό της και με 2 breaks έφτασε στη νίκη.

Στο 2ο γύρο του Πεκίνου, η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο θα αντιμετωπίσει την πρώην πρωταθλήτρια του Γαλλικού Όπεν, Φραντσέσκα Σκιαβόνε.

Σε άλλους αγώνες της δεύτερης ημέρας της διοργάνωσης, η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα χρειάστηκε να ανατρέψει το σκορ απέναντι στην 23χρονη Ελβετίδα, Νο53 στον κόσμο, Στέφανι Βέγκελ επικρατώντας δύσκολα με 4-6, 6-4, 6-4 της αντιπάλου της μετά από 2 ώρες και 15 λεπτά.

Στη φάση των "32" της διοργάνωσης, η Πολωνή Νο3 του ταμπλό θα αντιμετωπίσει την Μάντισον Κις που συνέχισε την πολύ καλή παρουσία της τις τελευταίες εβδομάδες, κάνοντας την έκπληξη απέναντι στη Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα με 6-4, 6-3.

Πιο εύκολη ήταν η επικράτηση της κορυφαίας τενίστριας της διοργανώτριας χώρας, Να Λι η οποία κέρδισε με 6-0, 6-4 την Ντανιέλα Χαντούκοβα και θα περιμένει τη νικήτρια του αγώνα Γιοβανόφσκι-Κιρστέα.

Στο μεταξύ, τα άσχημα αποτελέσματα συνεχίστηκαν για τη Σαμάνθα Στόσουρ που γνώρισε την ήττα με 7-5, 6-3 απ'τη Λούσι Σαφάροβα.

Τέλος, η Λάουρα Ρόμπσον επικράτησε με 7-6(3), 4-6, 6-1 της Κλάρα Ζακοπάλοβα και θα αποτελέσει την αντίπαλο της Αντζέλικα Κέρμπερ, Νο7 του ταμπλό, στην επόμενη φάση.

Κυριακή 29/09: 1ος γύρος China Open
Doi (Japan) beat Espinosa (Spain) 6-1 6-1
Davis (U.S.) beat Barthel (Germany) 6-0 5-7 6-4
Robson (Britain) beat Zakopalova (Czech Republic) 7-6(3) 4-6 6-1
1-S.Williams (U.S.) beat Vesnina (Russia) 6-4 6-2
4-Li Na (China) beat Hantuchova (Slovakia) 6-0 6-4
Keys (U.S.) beat Cibulkova (Slovakia) 6-4 6-3
3-A.Radwanska (Poland) beat Voegele (Switzerland) 4-6 6-4 6-4
Safarova (Czech Republic) beat 15-Stosur (Australia) 7-5 6-3
Kanepi (Estonia) beat Goerges (Germany) 7-5 6-4

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου