Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Who is Who του "νέου Ρονάλντο" (Βίντεο)

Όπως έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσής της από χθες η διοίκηση της Ομόνοιας, από το... μικροσκόπιο του Τόνι Σαβέφσκι θα περάσει τις επόμενες μέρες ο Βραζιλιάνος επιθετικός Alípio.

Ο Alípio Duarte Brandão, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι 21 ετών (07/06/1992) και ανήκει στην Μπενφίκα.



Αποκτήθηκε από την ομάδα της Πορτογαλίας το 2010, όταν συμπεριλήφθηκε στα ανταλλάγματα από τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη μετεγγραφή του Άνχελ Ντι Μαρία.

Από ηλικία 14 ετών βρισκόταν στην Πορτογαλία, αφού ταξίδεψε στην Ιβηρική χώρα με τον κηδεμόνα του, Helber Damião, συν-ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού σχολείου Dois Toques.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ρίο Άβε κι ακολούθως πήρε μετεγγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2008 έναντι του ποσού του 1,4 εκατομμύριο ευρώ.

Ακολούθως κι αφού αγωνίστηκε στις μικρές ομάδες της "Βασίλισσας", επέστρεψε τη σεζόν 2010-11 στην Μπενφίκα, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο για πέντε χρόνια, με τους "αετούς της Λισσαβώνας" να τον παραχωρούν δανεικό στις Αμέρικα Βραζιλίας και Αλ Σαρτζιά του Κατάρ.



** Έχει ύψος 1,74μ. και ινδάλματά του ήταν οι Ρονάλντο (Βραζιλιάνος), Ραούλ και Πέπε.

** Κύριο χαρακτηριστικό του, σύμφωνα και με τον ίδιο, η ταχύτητα.

** Θεωρεί ότι η θητεία του στη Ρεάλ τον βοήθησε να βελτιωθεί ως ποδοσφαιριστής.



** Σε φιλικό της Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια με την ανδρική ομάδα, το οποίο είχε διεξαχθεί το 2009 και είχε τελειώσει με νίκη των "μεγάλων" με 4-2, είχε σημειώσει το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο 59΄. Τότε είχε τεθεί ως αντίπαλος των Ντούντεκ, Σαλγκάδο, Ντρέντε, Γκούτι και Σαβιόλα.

** Όταν πήρε μετεγγραφή στη Ρεάλ, τον είχαν... βαφτίσει "νέο Ρονάλντο".








Πηγή: http://cyprusnews.eu

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου