Καινοτόμησαν οι φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας που σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων και Βιοσυστημάτων του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων, παρασκεύασαν το πρώτο οικολογικό σαλάμι αέρος.
Εξασφάλισαν μάλιστα την 3η θέση στον διαγωνισμό Ecotrophelia 2013, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το βραβευμένο προϊόν, με την επωνυμία "διά ελιάς και αέρος" παράχθηκε χωρίς κανένα χημικό συντηρητικό ή άλλο χημικό πρόσθετο και εμπλουτίστηκε με αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, βιοδραστικές πολυφαινόλες ελιάς, απομονωμένες από τα φυτικά νερά του ελαιοτριβείου, οι οποίες βελτιώνουν τη ποιότητα, τη συντηρησιμότητα και τη θρεπτική αξία του προϊόντος και παράλληλα λειτουργούν ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία.
Η ομάδα των φοιτητών που δημιούργησε το προϊόν αποτελούνταν από τους Μάριο Κανδυλάκη, Ευθύμιο Τσιμτσιράκη και Σέργιο Τουχικιάν, με επιβλέποντα καθηγητή τον Δρα. Ιωάννη Γιαβάση, μικροβιολόγο-βιοτεχνολόγο, ειδικό στις βιομηχανικές ζυμώσεις και τα ζυμούμενα προϊόντα.
Το προϊόν αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων Δρα. Κωνσταντίνο Πετρωτό και την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Μηχανικής Τροφίμων και Βιοσυστημάτων, η οποία έχει αναπτύξει την τεχνογνωσία παραγωγής πολυφαινολών από τα φυτικά νερά του ελαιοτριβείου.
Το προϊόν αποτελεί μία οικολογική καινοτομία, αφού συμβάλλει στην αξιοποίηση των φυτικών νερών του ελαιοτριβείου και την αποφυγή μετατροπής τους σε ένα ρυπογόνο απόβλητο.
Εξασφάλισαν μάλιστα την 3η θέση στον διαγωνισμό Ecotrophelia 2013, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το βραβευμένο προϊόν, με την επωνυμία "διά ελιάς και αέρος" παράχθηκε χωρίς κανένα χημικό συντηρητικό ή άλλο χημικό πρόσθετο και εμπλουτίστηκε με αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, βιοδραστικές πολυφαινόλες ελιάς, απομονωμένες από τα φυτικά νερά του ελαιοτριβείου, οι οποίες βελτιώνουν τη ποιότητα, τη συντηρησιμότητα και τη θρεπτική αξία του προϊόντος και παράλληλα λειτουργούν ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία.
Η ομάδα των φοιτητών που δημιούργησε το προϊόν αποτελούνταν από τους Μάριο Κανδυλάκη, Ευθύμιο Τσιμτσιράκη και Σέργιο Τουχικιάν, με επιβλέποντα καθηγητή τον Δρα. Ιωάννη Γιαβάση, μικροβιολόγο-βιοτεχνολόγο, ειδικό στις βιομηχανικές ζυμώσεις και τα ζυμούμενα προϊόντα.
Το προϊόν αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων Δρα. Κωνσταντίνο Πετρωτό και την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Μηχανικής Τροφίμων και Βιοσυστημάτων, η οποία έχει αναπτύξει την τεχνογνωσία παραγωγής πολυφαινολών από τα φυτικά νερά του ελαιοτριβείου.
Το προϊόν αποτελεί μία οικολογική καινοτομία, αφού συμβάλλει στην αξιοποίηση των φυτικών νερών του ελαιοτριβείου και την αποφυγή μετατροπής τους σε ένα ρυπογόνο απόβλητο.
Πηγή: http://www.ikypros.com
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου