Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

KOE: Γενική Καταστατική Συνέλευση στις 2 Σεπτεμβρίου

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, σε συνεδρία του, την Δευτέρα 5 Αυγούστου, αποφάσισε όπως συγκαλέσει στις 2 Σεπτεμβρίου, Γενική Καταστατική Συνέλευση. Ενώπιον της Συνέλευσης, θα κατατεθούν προς έγκριση οι τροποποιήσεις του Καταστατικού, που έχουν ήδη τύχει προεργασίας από το Εκτελεστικό Συμβούλιο και αναμένεται η τελική έγκριση τους από τη ΔΟΕ.

Στη συνεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου, που ήταν η 10η για το τρέχον έτος, λήφθηκαν αποφάσεις για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η ΚΟΕ το προσεχές διάστημα :

- Έγινε ενημέρωση για τις προετοιμασίες διοργάνωσης της 3ης Ετήσιας Συνόδου της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου. Την ευθύνη της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στον Πρωταρά ανέλαβε η ΚΟΕ, και σε αυτήν αναμένεται να δώσουν το παρόν όλα τα μέλη της Επιτροπής με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Πάτρικ Χίκι. Ο Ταμίας της Επιτροπής είναι το επίτιμο μέλος της ΚΟΕ. κ. Κίκης Λαζαρίδης.

- Όπως κάθε χρόνο θα γιορταστεί και φέτος η «Ολυμπιακή Ημέρα». Ύστερα από άδεια της ΔΟΕ, οι φετινές εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν για τον Σεπτέμβριο, λόγω του βεβαρημένου προγράμματος της ΚΟΕ με τη συμμετοχή της σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις πολύ-αγώνων το καλοκαίρι, αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Κύπρο, και καθιστούν δύσκολη τη διεξαγωγή αγώνων δρόμου.

 Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο Αθαλάσσας το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου το πρωί, σε συνεργασία με την ΔΡΟ.ΜΕ.Α Racing και χορηγό την Cytamobile/Vodaphone. Ο χώρος επιλέχθηκε στη βάση προσπαθειών που καταβάλλει η ΔΟΕ, για τη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων φιλικών προς το περιβάλλον. Στις φετινές εκδηλώσεις πέραν των αγώνων δρόμου, θα συμμετάσχουν επίσης διάφορες Ομοσπονδίες μέλη της ΚΟΕ, που θα πραγματοποιήσουν παρουσιάσεις και επιδείξεις αθλημάτων.

- Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου, γιορτάζει φέτος τα 25χρονα της και στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιήσει σειρά επετειακών εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και θα περιλαμβάνουν διαγωνισμό Δοκιμίου, Φωτογραφίας, καθώς και επισκέψεις μαθητών στο Ολυμπιακό Μέγαρο και ξεναγήσεις στο Ολυμπιακό Μουσείο. Για τα 25χρονα της ΕΟΑΚ προγραμματίζεται να εκδοθεί ειδικό επετειακό λεύκωμα ενώ η Ετήσια Σύνοδος θα έχει ταυτόχρονα και εορταστικό χαραχτήρα.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ ενέκρινε επίσης, τη συμφωνία συνέχισης της συνεργασίας με τη χορηγό εταιρεία παροχής αθλητικού υλικού PEAK μέχρι το 2016.


Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Πηγή: http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου