Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΣΤΙΒΟΣ: Επιστρέφει στον 4ετή αποκλεισμό η IAAF!

Τα μέλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (IAAF) ψήφισαν υπέρ της επιτροπής στην ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών. Απειλεί πως κανένας αθλητής δεν θα μείνει ατιμώρητος στη Μόσχα.

Τα πρόσφατα κρούσματα ντόπινγκ πρωτοκλασάτων αθλητών σε συνδυασμό με τα... ευρήματα στην επανεξέταση των δειγμάτων Ρώσων, Λευκορώσων και Τούρκων αθλητών οδήγησε την ΙAAF στην "ευχάριστη θέση" να επαναφέρει την ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών για σοβαρά αδικήματα.


Τα νέα μέτρα μπαίνουν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Η παγκόσμια ομοσπονδία είχε αναγκαστεί να εναρμονιστεί με τις αποφάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ το 2004, μειώνοντας την ποινή από τέσσερα σε δύο χρόνια. Η IAAF ωθεί τη WADA να μετατρέψει όλες τις ποινές από δύο σε τέσσερα χρόνια.

Εν τω μεταξύ η IAAF ενημέρωσε πως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας που ξεκινάει το Σάββατο (10/8) θα τεθεί σε λειτουργία το "εκτενέστερο πρόγραμμα αντιντόπινγκ στην ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων".

Γύρω στους 500 ελέγχους θα γίνουν κατά τη διάρκεια των αγώνων, ενώ το βιολογικό διαβατήριο του κάθε αθλητή θα επιτρέψει στους ελεγκτές να αναζητήσουν απαγορευμένες ουσίες όπως η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου