Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΚΟΠ: Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής για τα προσόντα των προπονητών

Η Εκτελεστική Επιτροπή κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίας της και σε συνέχεια των όσων προβλέπονται στην


Προκήρυξη για τους Προπονητές, αποφάσισε τα πιο κάτω τα οποία πρέπει να τηρηθούν αυστηρά:

(α) Μόνο ο πρώτος προπονητής μπορεί να δίνει οδηγίες και να βγαίνει από τον πάγκο κατά την διάρκεια των αγώνων.

(β) Αν γίνονται δηλώσεις στα ΜΜΕ από προπονητή, ο οποίος θα καλείται σαν ο πρώτος προπονητής από τους συνομιλητές και δεν διευκρινίζεται από τον ίδιο άμεσα και από το Σωματείο του, ότι δεν είναι ο πρώτος προπονητής, τότε θα παραπέμπεται στην Δικαστική Επιτροπή και ο προπονητής και το Σωματείο για παράβαση των σχετικών άρθρων της Προκήρυξης.

(γ) Διπλωματούχοι προπονητές που δεν είναι κάτοχοι αδείας εξασκήσεως επαγγέλματος της ΚΟΠ, απαγορεύεται να βρίσκονται στην τεχνική περιοχή (πάγκο) οποιασδήποτε ομάδας, ούτε και δικαιούνται να βρίσκονται στον πάγκο της ομάδος γραμμένοι στο Φύλλο Αγώνος με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα.

(δ) Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΟΠ θα μπορεί να καταγγείλει προπονητή όταν και εφόσον σε αγώνα οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τον πρώτο προπονητή δίνει οδηγίες.

(ε) Στο Φύλλο Αγώνος δίπλα από τα ονόματα των ατόμων που δικαιούνται να είναι στον πάγκο να αναγράφεται υποχρεωτικά η ιδιότητα του καθενός.

(στ) Οι διαιτητές είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο του Φύλλου Αγώνος και των ατόμων που αναγράφονται σ’ αυτό.
Όλα τα πιο πάνω θα ισχύουν για όλους τους αγώνες που διεξάγονται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και θα τηρηθούν αυστηρά.

Πηγή: http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου