Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ATP: Πέταγε φωτιές ο Ράφα!

Eντυπωσιακή ήταν η επιστροφή του Ράφαελ Ναδάλ στα hard courts, με τον Ισπανό κατακτητή να πραγματοποιεί πάρα πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Τζέσε Λεβίν,
φτάνοντας με άνεση στην τελική επικράτηση και στον 3ο γύρο του Montreal Masters, στο πρώτο του σκληρό τουρνουά μετά τον θρίαμβο στο Indian Wells, πέντε μήνες νωρίτερα.

Όποιος περίμενε τον Ράφαελ Ναδάλ να δυσκολευτεί στον πρώτο του αγώνα στο Μόντρεαλ, έκανε λάθος...

Προερχόμενος ίσως από τη χειρότερη ήττα της καριέρας του, στον 1ο γύρο του Wimbledon απ'τον Στιβ Νταρσίς, ο Ναδάλ έδειξε ότι μπορεί να φτάσει ψηλά στο πρώτο απ'τα δύο συνεχόμενα hard court Masters προετοιμασίας για το US Open, ξεκινώντας ιδανικά τις υποχρεώσεις του στον Καναδά.

Το Νο4 του ταμπλό, κυριάρχησε απόλυτα του γηπεδούχου και επίσης αριστερόχειρα Τζέσε Λεβίν στο κεντρικό court και η νίκη με το εντυπωσιακό 6-2, 6-0 ήρθε εντελώς φυσιολογικά...

Ο 27χρονος Ισπανός, χωρίς το συνηθισμένο tape στο αριστερό του γόνατο και παρά τον ενοχλητικό αέρα σήμερα στο Μόντρεαλ, έπαιξε πολύ καλό τένις και εξασφάλισε άνετα το εισιτήριο για τη φάση των "16" της διοργάνωσης των 3.4εκ. δολαρίων, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Γέρσι Γιάνοβιτς ο οποίος πέτυχε δύσκολη νίκη με 7-6(5), 3-6, 6-4 επί του γηπεδούχου, Φρανκ Ντάνσεβιτς.

Ο αγώνας Ναδάλ-Γιάνοβιτς θα γίνει την Πέμπτη στις 19:00GR.

Με το forehand του να βρίσκεται σε μεγάλη ημέρα, το backhand του να είναι υπερ-αξιόπιστο και το σερβίς του σε πολύ καλή κατάσταση, ο Ναδάλ αντιμετώπισε ελάχιστα προβλήματα απ'τον ταχύ και φιλότιμο Λεβίν ο οποίος, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, δεν μπόρεσε να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στον διάσημο αντίπαλό του.

Ο Ναδάλ έσωσε και τα τρία break points που δημιούργησε ο Λεβίν στο ματς, τα δύο εκ των οποίων στο εναρκτήριο game της αναμέτρησης και έφτασε στη νίκη μετά από 1 ώρα και 12 λεπτά αγώνα στο ανεμοδαρμένο κεντρικό court του Uniprix Stadium.

Αφου έσωσε, λοιπόν, δύο break points με το "καλημέρα" στο ματς, ο Ράφα ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του και με δύο breaks, στο 4ο (3-1) και 8ο game (6-2), του 1ου σετ, έφτασε άνετα στο 6-2 σε 44 λεπτά.

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο επιβλητική για τον αριστερόχειρα Ισπανό ο οποίος στα 26 λεπτά που ακολούθησαν στο 2ο σετ, δεν έχασε ούτε game, εκμεταλλευόμενος το τρίτο του match point στο σερβίς του 25χρονου Καναδού, Νο132 στον κόσμο.

Δίχως αμφιβολία ήταν μια άκρως ενθαρρυντική πρεμιέρα για τον Ναδάλ στο Μόντρεαλ, δείχνοντας απολύτως έτοιμος για την πιο δύσκολη συνέχεια που περιλαμβάνει τη πιθανή αναμέτρηση με τον υπερ-επικίνδυνο Γέρσι Γιάνοβιτς στον 3ο γύρο αλλά και την ενδεχόμενη τιτανομαχία με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Ναδάλ το 2008 έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου τίτλου της καριέρας του στο Rogers Cup (Τορόντο), κερδίζοντας στο 2ο γύρο τον Αμερικανό, τότε, Τζέσε Λεβίν.

Παράλληλα, στο box του Ισπανού, ο Στάνισλας Βαβρίνκα δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει το πιθανό ραντεβού με τον Ναδάλ στα προημιτελικά αφού ο Ελβετός, Νο8 του ταμπλό, γνώρισε ανέλπιστη ήττα με 6-2, 7-6(2) απ'τον Μπενουά Περ, στην πρεμιέρα του στο τουρνουά.

Ο Περ στον 3ο γύρο θα συναντήσει τον Μαρίνκο Ματόσεβιτς που πήρε ανέλπιστα εύκολη πρόκριση στον 3ο γύρο με τον αντίπαλό του και Νο10 του ταμπλό, Τόμι Χάας να εγκαταλείπει το ματς κι ενώ βρισκόταν με 5-0 games κάτω στο 1ο σετ.






Τετάρτη 07/08: 2ος γύρος Montreal Masters

6-Del Potro (Argentina) beat Dodig (Croatia) 6-4 4-6 7-5
Bogomolov Jr (Russia) beat 3-Ferrer (Spain) 6-2 6-4
Davydenko (Russia) beat Andujar (Spain) 6-1 4-6 6-3
11-Raonic (Canada) beat Youzhny (Russia) 6-4 6-4
15-Janowicz (Poland) beat Dancevic (Canada) 7-6(5) 3-6 6-4
Istomin (Uzbekistan) beat Peliwo (Canada) 6-3 3-6 6-3
4-Nadal (Spain) beat Levine (Canada) 6-2 6-0
Matosevic (Australia) beat 10-Haas (Germany) 5-0 (Haas retired)
5-Berdych (Czech Republic) beat Dolgopolov (Ukraine) 6-3 6-4
Paire (France) beat 8-Wawrinka (Switzerland) 6-2 7-6(2)
2-Murray (Britain) beat Granollers (Spain) 6-4 7-6(2)
Gulbis (Latvia) beat 13-Fognini (Italy) 6-3 1-6 6-1
Pospisil (Canada) beat Stepanek (Czech Republic) 6-2 6-4
Πηγή: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου