Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ένεση επιβίωσης ζητούν καταστηματάρχες της Λεμεσού

Την παρέμβαση του υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα τονωτικής οικονομικής ένεσης για το λιανικό εμπόριο της Λεμεσού, ζητούν οι καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Σε σχετική επιστολή τους προς τον Τάσο Μητσόπουλο, ομάδα των καταστηματαρχών του κέντρου της Λεμεσού αναφέρεται στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ως αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης, η οποία έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Το εμπορικό κέντρο της Λεμεσού μόλις που αναπνέει και μετά δυσκολίας επιβιώνουμε αυτοί που έχουμε μείνει», αναφέρουν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «από τα 160 μαγαζιά που υπήρχαν στο κέντρο της πόλης έχουν μείνει περίπου τα μισά».


Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την εμπορικότερη οδό της πόλης, την οδό Ανεξαρτησίας, οι επηρεαζόμενοι καταστηματάρχες τονίζουν ότι, για να διατηρηθούν και να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις της περιοχής, «χρειάζεται άμεσα οξυγόνο και ενίσχυση ειδικά από τον τουρισμό» και υποδεικνύουν σαν ενδεδειγμένη και ανέξοδη λύση τη δρομολόγηση αστικού λεωφορείου, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει τουρίστες στο κέντρο της πόλης.


Ειδικότερα αναφέρονται στο λεωφορείο με αριθμό 30, το οποίο ξεκινά από το ανατολικό άκρο της τουριστικής περιοχής, διανύει όλο τον παραλιακό δρόμο και καταλήγει στο δυτικό άκρο της Λεμεσού, στο Mall στην περιοχή Ζακακίου.

Το ζητούμενο είναι να διευθετηθεί παράκαμψη του συγκεκριμένου λεωφορείου, ώστε να διέρχεται και από την οδό Ανεξαρτησίας. Μια τέτοια διευθέτηση, όπως αναφέρεται, θα βοηθούσε στην πιο εύκολη πρόσβαση και τη μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών και κατ' επέκταση στην αύξηση της εμπορικής κίνησης στο κέντρο της πόλης. Ταυτόχρονα, θα είχαν και την ευκαιρία οι τουρίστες να επισκεφθούν και να γνωρίσουν την παλιά πόλη.
Source: http://24news.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου