Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΕΛ :Ο Φοίβος Ερωτοκρίτου για όλα…

Φοίβος Ερωτοκρίτου και μιλά για όλα τα θέματα των «γαλαζοκίτρινων». 

Αναλυτικά:

«Το «σύνθημα» για ακόμη μια πρόκριση σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, την τρίτη τα τελευταία πέντε χρόνια, έδωσε ο Φοίβος Ερωτοκρίτου μιλώντας χθες στο «Goal».

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, χαρακτήρισε τεράστια την πρόκληση που έχει η ομάδα του, προσμετρώντας το γεγονός πως ξεκινά φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της από τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δηλαδή, απέχει μόλις έναν αντίπαλο προτού ανοίξει την πόρτα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και τέσσερα (συνολικά) ματς, πριν βρεθεί στον… παράδεισο με τ' αστραφτερά αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στάθηκε στη σημασία ενδεχόμενης νέας επιτυχίας στον ευρωπαϊκό στίβο, ιδιαίτερα στην οικονομική πτυχή, χωρίς να ξεχνά όμως την περσινή… σφαλιάρα της Νέφτσι. Βλέπετε, για να προχωρήσεις, επιβάλλεται να κοιτάζεις το παρελθόν και να παραδειγματίζεσαι από τα λάθη σου.

Στριφογύρισε στο μυαλό του, λοιπόν, ο περσινός αποκλεισμός και δεν δίστασε να το «ρίξει» στην κουβέντα μας, θέλοντας προφανώς να προσγειώσει όλους όσους πιθανόν να θεωρούν σίγουρο το μακρινό ταξίδι στην Ευρώπη.

«Είναι θετικό που αποφύγαμε στην κλήρωση τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ωστόσο, δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες σε αυτό το στάδιο. Εξαρτάται από εμάς το πώς θα αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο και πώς θα παρουσιαστούμε. Είναι τεράστια η πρόκληση που έχουμε ενώπιόν μας. Πάντως, πέρσι νομίζαμε πως είχαμε εύκολο αντίπαλο και την πατήσαμε. Άρα, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ερωτοκρίτου, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ομάδα θα είναι έτοιμη. Οι παίκτες είναι σε καλό αγωνιστικό επίπεδο και παρουσιάζονται αισιόδοξοι», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, κάνοντας παράλληλα… πάσα στους ποδοσφαιριστές.

«Από εκεί και πέρα, το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Η μπάλα είναι μπάλα. Κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος. Εξαρτάται από εμάς, όμως. Από την παρουσία των παικτών και από την προσπάθεια που θα καταβάλουν στον αγωνιστικό χώρο», επεσήμανε.
«Παρακολούθησα και το φιλικό με τον ΠΑΟΚ και αυτό με τη Χόφενχαϊμ. Η προετοιμασία πήγε πάρα πολύ καλά. Ο προπονητής μας, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα σε αυτούς που ήλθαν φέτος στην ομάδα. Έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και θα “χτίσει” πάνω σε αυτά», πρόσθεσε.

Και κάπου εδώ, μπήκε στην κουβέντα μας ο Πάουλο Σέρζιο. «Είναι δουλευτής. Από το πρωί μέχρι το βράδυ εργάζεται. Βλέπει τους παίκτες, τα πλάνα του», ήταν το αρχικό σχόλιο του κ. Ερωτοκρίτου.

«Εκείνο που μου άρεσε είναι πως πρόκειται για προπονητή που ξέρει τι θέλει. Από εκεί και πέρα, εμείς ως διοίκηση θα λειτουργήσουμε όπως και με τον προηγούμενο προπονητή. Θα τον στηρίξουμε, θα του παρέχουμε ό,τι θέλει», ανέφερε.

Θέλοντας και μη, το «ρεπερτόριο» των ερωτήσεων γύρισε (εκ νέου) στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις: «Θα είναι τεράστια επιτυχία σε περίοδο πέντε ετών να προκριθεί ο ΑΠΟΕΛ τρεις φορές σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οπωσδήποτε θα είναι μια τρομερή οικονομική ένεση, βάσει των δεδομένων που επικρατούν σήμερα στην Κύπρο.

Μειώσεις εισιτηρίων, χορηγιών κ.ά.. Δυστυχώς είχαμε ένα μεγάλο μπάτζετ τα προηγούμενα χρόνια, το οποίο δεν μπορούσε από τη μία μέρα στην άλλη να… χαθεί, οπότε χρειαζόταν να μειωθεί σταδιακά. Κάναμε την αρχή και αν προκριθούμε σε ευρωπαϊκό όμιλο, είτε αυτός είναι του Γιουρόπα Λιγκ είτε του Τσάμπιονς Λιγκ, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα. Θα δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουμε και με περαιτέρω μειώσεις του χρόνου».

Η εξαγγελία στη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ ήταν πως το pay roll της νέα σεζόν θα κατέβαινε στα 5,6 εκατ. ευρώ. Επιτεύχθηκε, άραγε, ο στόχος; «Είμαστε κοντά σε αυτό το ποσό. Για να είμαι ειλικρινής, μπορεί να ξεφύγαμε 100-200.000 ευρώ», ξεκαθάρισε.

Τέλος, αναφερόμενος στο μετεγγραφικό «κεφάλαιο», αφού υποστήριξε πως στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει κάποια σκέψη στον ορίζοντα, αναφέρθηκε στον Τρισκόφσκι. «Μίλησα με το μάνατζέρ του και μου είπε πως δεν ενδιαφέρεται να έλθει στην Κύπρο», είπε, σημειώνοντας πως είχε προτάσεις από Ρωσία και Ουκρανία τις οποίες απέρριψε, προτιμώντας να μείνει στο Βέλγιο αγωνιζόμενος με τη μορφή δανεισμού σε άλλη ομάδα. «Ήταν τόσο κάθετη η απάντηση που πήραμε, που δεν υπήρχε θέμα να γίνει προσφορά».

Πηγή: http://24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου