Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Από κόσκινο περνά τα δημοσιονομικά η Τρόικα - Συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών

-Επί τάπητος τα διαρθρωτικά θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα
-Ο ΥΠΟΙΚ θα αναλύσει στην Τρόικα την πορεία εφαρμογής του μνημονίου

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη θα έχει σήμερα το κλιμάκιο της Τρόικα. Στο μικροσκόπιο των Τροικανών θα τεθούν όλα τα διαρθρωτικά θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ενώ ο κ. Γεωργιάδης θα αναλύσει την πορεία υλοποίησης του μνημονίου.

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται η αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού, οι ιδιωτικοποιήσεις, η επιδοματική πολιτική, ε εκσυγχρονισμός, η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας και η εναλλαξιμότητα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, αν και η κυβέρνηση διατηρεί χαμηλούς τόνους, επικρατεί αισιοδοξία σε σχέση με το ότι η Κύπρος ενδέχεται να ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Στη συνάντηση, θα παρευρίσκονται επίσης ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ, καθώς και τεχνοκράτες της Τρόικας. Ο Διοικητής της ΚΤΚ Πανίκος Δημητριάδης δεν θα παρευρίσκεται στη συνάντηση για έκτακτο προσωπικό λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο της Τρόικας που βρίσκεται στην Κεντρική Τράπεζα, θα εξετάσει το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης στην Τράπεζα Κύπρου (09:30), ενώ μία ώρα αργότερα θα έχουν συνάντηση με αντιπροσωπεία της συντεχνίας των τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΚ). Το απόγευμα οι τεχνοκράτες της Τρόικας θα έχουν συναντήσεις με αντιπροσωπείες των ξένων τραπεζών στην Κύπρο.

Εξάλλου, η δημόσια υγεία θα βρεθεί στο επίκεντρο των σημερινών συναντήσεων που θα έχει το κλιμάκιο της Τρόικας στο Γραφείο Προγραμματισμού. Τεχνοκράτες της Τρόικα θα συναντηθούν με αξιωματούχους του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Οικονομικών, όπου, μεταξύ άλλων θα εξεταστούν η πολιτική δημόσιας υγείας, οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία, ενώ οι τεχνοκράτες της Τρόικας θα συναντηθούν με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου