Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

«Ενεργειακό» ραντεβού Αναστασιάδη με TOTAL στο Παρίσι

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντής της εταιρείας TOTAL, Κριστόφ ντε Μαρτζιερ, θα έχει σήμερα στο Παρίσι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη Γαλλία. Η Total έχει επιλεγεί για έρευνες στα τεμάχια 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος κατά τις επαφές του στη Γαλλία συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Χρήστο Στυλιανίδη, θα δεχθεί τον Πρόεδρο της TOTAL στις 11 το πρωί ώρα Κύπρου.
Χθες βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του παρέστησαν σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Παρίσι κ. Μάριος Λυσιώτης, στην παρουσία επισήμων. Τη Γαλλική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ.  Τιερί Ρεπαντέν.

Χθες την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε λόγο για δύσκολες εποχές για την Κύπρο, επισημαίνοντας ότι με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συζήτησε για τους στόχους της ΕΕ, που είναι η ανάπτυξη,η τραπεζική ένωση και η απασχόληση των νέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φρανσουά Ολάντ δεσμεύθηκε να βοηθήσει στην προσπάθεια της Κύπρου για εξασφάλιση επιπλέον πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ και μάλιστα με τον γρηγορότερο τρόπο για την Κύπρο.

Παράλληλα, ο Γάλλος Πρόεδρος υποσχέθηκε στήριξη της Γαλλίας στο κυπριακό, ζητώντας, ωστόσο, από τη Λευκωσία να μην αντιδράσει στο άνοιγμα του κεφαλαίου 22 για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.
Το κλίμα στη χθεσινή συνάντηση απέδειξε ότι οι διαχρονικές ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών βασίζονται σε πολύ γερά θεμέλια και έχουν προοπτική σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, που συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γαλλία.


Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου