Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ανοίγουν σιγά σιγά τη νέα Τράπεζα Κύπρου κλείνοντας υποκαταστήματα

20 καταστήματα της τράπεζας βάζουν οριστικά λουκέτο αρχές Ιουλίου, ενώ τις αμέσως επόμενες βδομάδες, θα ακολουθήσουν άλλα 10. Όλα αυτά εντάσσονται, μεταξύ άλλων στις εργασίες για αναδιάρθρωση της νέας Τράπεζας Κύπρου.

Έτοιμη να κλείσει οριστικά τις πόρτες σε 20 υποκαταστήματα της παρουσιάζεται η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, στα πλαίσια της διαδικασίας εξυγίανσης και ήδη αρκετοί πελάτες των υποκαταστημάτων, άρχισαν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις, για το πού θα μεταφερθούν οι λογαριασμοί και τα δάνεια τους.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Αλήθεια» εκεί όπου χρειάζεται θα λειτουργήσουν υποκαταστήματα, store in store, με τα στελέχη υποκαταστημάτων που κλείνουν να μεταφέρονται ομαδικά σε άλλα υποκαταστήματα, μέχρις ότου προχωρήσει ομαλά η διαδικασία της μετάβασης των πελατών στο νέο σχήμα.

Πέραν αυτού, άρχισε να προχωρεί η διαδικασία συγχώνευσης των δύο τραπεζών «Κύπρου» και «Λαϊκή».
Ήδη το νομικό τμήμα και το τμήμα ελέγχου στεγάζονται στον ίδιο χώρο, ενώ οι μεγάλοι πελάτες, των δύο τραπεζών, γύρω στις 300 επιχειρήσεις, είναι κοινοί πελάτες των δύο τραπεζών.

Την ίδια ώρα προχωρεί και η διαδικασίας της πώλησης τραπεζών, με εξαίρεση την παρουσία της Τράπεζας Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θεωρείται κερδοφόρο.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης της τράπεζας, με τη συντεχνία τραπεζικών υπαλλήλων, για την εφαρμογή του σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης, χωρίς όμως ουσιαστική κατάληξη , καθώς παρουσιάζονται αρκετά τεχνικά προβλήματα.
Η τράπεζα έχει διαχωριστεί σε δύο μέρη.


  • Το τραπεζικό κομμάτι με τις τραπεζικές εργασίες και το Bank Of Cyprus Holding Company, το οποίο θα διαχειρίζεται στοιχεία ενεργητικού, όπως για παράδειγμα τα ακίνητα, προκειμένου να μειωθούν οι αξίες του ισολογισμού.
  • Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της νέας τράπεζας, θα μεγεθυνθεί λόγων δανείων που δεν θα εξυπηρετούνται, λόγω της βαθύτερης ύφεσης, οπότε τα ακίνητα που είχαν δεσμευθεί ως εξασφάλιση θα περιέλθουν στην κυριότητα της τράπεζας.
Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου