Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ισόβια στους 4 για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή!

Μετά από τρία χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ το κακουργοδιοδικείο Λευκωσίας εκδίδει την ετυμηγορία του για τη στυγερή δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, Άντη Χατζηκωστή, η οποία συγκλόνισε την Κύπρο τον Ιανουάριο του 2010.

Πέμπτη Ιούνιος 13, 2013

13:42
Βγήκε καταδικαστική απόφαση.
Ισόβια κάθειρξη στους 4 κατηγορούμενους. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και αυτή τη στιγμή οι κατηγορύμενοι απομακρύνονται απο το δικαστήριο

13:36
Η δεύτερη σημαντική είδηση: "Το δικαστήριο δεν εντόπισε κάτι που να παραπέμπει σε αλλότρια κίνητρα στη μαρτυρία Χατζηγεωργίου", πρόσθεσε ο κ. Σάντης.
Τα όσα αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής παραπέμπουν  σε ομόφωνη καταδίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων.

13:32
Η απόφαση αποτελείται από κείμενο 380 σελίδων. Την αιτιολόγηση της ετυμηγορίας αναγνώσκει αυτή την ώρα ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Νικόλας Σάντης.

Αίθουσα κατάμεστη από συγγενείς θύματος και κατηγορουμένων

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – εκκενώθηκε η β’ όροφος εκκενώθηκε.
 
13:30
Η πρώτη σημαντική είδηση από το δικαστήριο: Οι δικαστές ανακοίνωσαν ότι η απόφαση τους λήφθηκε ομόφωνα. Ακολουθεί η ανάγνωση της αιτιολόγησης της ετυμηγορίας τους.

13:24
Αναμένεται η διαδικασία θα ολοκληρωθεί γύρω στις 2 το μεσημέρι, με την ανάγνωση της ετυμηγορίας των δικαστών.

13:20
Ο κ. Σάντης ανέφερε ότι το ανακριτικό έργο ήταν άρτιο, δεν υπήρχε καθυστέρηση στη διεκπεραίωση  της διαδικασίας. Με βάση τα στοιχεία αυτά, η διαδικασία φαίνεται να οδηγείται σε μονόδρομο, δηλαδή σε καταδίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων σε ισόβια κάθειρξη. 

13:18
Το δικαστήριο έκρινε αναξιόπιστους όλους τους κατηγορoύμενους και αξιόπιστη τη μαρτυρία της Κατηγορούσας Αρχής.
Το δικαστήριο, είπε, μπορεί να βασιστεί στη μαρτυρία του Φάνου Χατζηγεωργίου.

13:12
Ο δικαστής Νικόλας Σάντης εξακολουθεί να διαβάζει την ετυμηγορία του δικαστηρίου.  Το δικαστήριο, πρόσθεσε, δεν εντόπισε κάτι που να παραπέμπει σε αλλότρια κίνητρα.
«Οι τοποθετήσεις του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χατζηγεωργίου δεν είναι μόνο αληθείς αλλά εκπηγάζουν από τη θέληση του να πει όλη  την αλήθεια στους ανακριτές». Το δικαστήριο, συνέχισε ο Νικόλας Σάντης «διερωτήθηκε για ποιο λόγο ο Χατζηγεωργίου προέβη σε ομολογία, επιβαρύνοντας τον εαυτό του, ενώ έτυχε προηγουμένως νομικής συμβουλής».
«Η μη ανεύρεση του όπλου», επεσήμανε ο Δικαστής, «δεν μπορούσε να τεθεί τροχοπέδη στην απόδειξη της υπόθεσης».
 
12:16
Η διαδικασία της ανάγνωσης της ετυμηγορίας μπορεί να διαρκέσει 2 – 2,5 ώρες. Ωστόσο, θα διαβαστούν τα σημεία που καταδεικνύουν τους βασικούς λόγους της απόφασης. Θα γίνει πλήρης αναφορά στην αξιολόγηση των μαρτύρων.

Σημειώνεται ότι στα πλαίσιο της αστυνόμευσης,  έχει εκκενωθεί ο β’ όροφος του κτηρίου.
 
12:12
Αν το Κακουργιοδικείο αποφασίσει ότι οι κατηγορίες έχουν αποδειχθεί, η ποινή θα είναι ισόβια κάθειρξης. Σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφασίσει ότι οι κατηγορίες δεν έχουν αποδειχθεί, τότε οι τέσσερεις κατηγορούμενοι απαλλάσσονται όλων των κατηγοριών. Κίνητρο για τη στυγερή δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή, σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή ήταν οι διαφορές των μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ, Έλενας Σκορδέλη και Τάσου Κρασοπούλη με τον Άντη Χατζηκωστή.

12:03



Φωτογραφίες έξω από το δικαστήριο. Νωρίτερα σημειώθηκαν μικροπεισόδια από συγγενείς των κατηγορουμένων οι οποίοι λογομάχησαν με την Αστυνομία όταν δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στη δικαστική αίθουσα. Αυτή τη στιγμή η αίθουσα είναι υπερπλήρης με αποτέλεσμα πολλοί δημοσιογράφοι να μην έχουν καταφέρει να εισέλθουν για να  καλύψουν τη διαδικασία

11:54
«Το δικαστήριο δεν εντόπισε αλλότρια κίνητρα στη μαρτυρία του Φάνου Χατζηγεωργιου», πρόσθεσε ο δικαστής.

11:25
Αρχίζει τώρα η διαδικασία. Στο μεταξύ η αστυνομία διενεργεί εξονυχιστικούς ελέγχους σε όποιους εισέρχονται στην αίθουσα.

10:52
Στις 11π.μ θα αρχίσει η ανάγνωση της ετυμηγορίας. Ήδη υπάρχει συνωστισμός έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Ο κόσμος αναμένει μέχρι να επιτραπεί η είσοδος στην αίθουσα. 

10:52
Στο χώρο του δικαστηρίου έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας.

10:50
Σε λίγο θα δημοσιευθούν φωτογραφίες από το χώρο του δικαστηρίου.

Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου