Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ανοίγει η κάνουλα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Δίνονται πιθανόν τα 300 επιπλέον εκατομμύρια από την Ε.Ε

- Ως άπορη χώρα θα πάρει την επιπλέον χρηματοδότηση η χώρα μας!
- Ζητά 90% χρηματοδότηση από την ΕΕ για τα αναπτυξιακά έργα επιδιώκει η Κύπρος
- 50-50 ήταν μέχρι σήμερα τα κονδύλια για έργα ανάπτυξης


Η Κύπρος μέσω των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδιώκει να εξασφαλίσει τα 300 εκατομμύρια που προορίζονται για τις άπορες χώρες, με σκοπό να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πολύ κοντά στην εξασφάλιση των 300 επιπλέον εκατομμυρίων που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση από τα ειδικά της κεφάλαια προς τις άπορες χώρες έτσι ώστε να βοηθηθούν οι μικρές επιχειρήσεις τους, βρίσκεται και η Κύπρος.

Αυτό αποκάλυψε η Ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Ελένη Θεοχάρους σε συνάντηση που είχε με Κύπριους δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, οι οποίοι παρακολούθησαν την συνεδρία της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μέχρι σήμερα η χρηματοδότηση διαφόρων αναπτυξιακών έργων γινόταν στη βάση του 50-50 δηλαδή το μισό κόστος του έργου κατέβαλε το κράτος και το άλλο μισό η Ε.Ε. Τώρα λόγω της οικονομικής κατάστασης του νησιού και λόγω Μνημονίου η Κύπρος επιδιώκει να εξασφαλίσει επιπρόσθετη επιχορήγηση όπως δίδεται και σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε (π.χ Ελλάδα).

Σύμφωνα με την . Θεοχάρους η Κύπρος ζητά η χρηματοδότηση των αναπτυξιακών έργων να γίνεται με 90-10 δηλαδή η κυβέρνηση να βάζει τα 10 εκ. και η Ε.Ε τα υπόλοιπα 90 εκ. Με βάση τον ειδικό φάκελο που κατέθεσε η Κύπρος, ζήτησε €300 εκατ. για αγροτικούς σκοπούς, και σύμφωνα με την κ. Θεοχάρους, με τη βοήθεια του Υπουργείου Γεωργίας και των Κυπρίων Ευρωβουλευτών θα εξασφαλιστούν τα χρήματα που ζητούνται.

Η κ. Θεοχάρους κάλεσε την Κυβέρνηση να ετοιμάσει ειδικά προγράμματα ώστε να βοηθηθούν οι μικρές επιχειρήσεις καθώς και οι κλάδοι του αγροτουρισμού και της γεωργίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Κύπρος μέχρι σήμερα ήταν εκτός ειδικών κεφαλαίων αφού αντιμετωπιζόταν ως ενιαία περιοχή που δεν χρειαζόταν επιπρόσθετη επιχορήγηση.

Πηγή: NewsitCy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου