Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ανατροπή στις Κυπριακές Αερογραμμές - Η κυβέρνηση υπαναχώρησε από τη δέσμευση της για αποζημιώσεις

Προσγείωσαν ανώμαλα το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών , αφού η Υπουργική Επιτροπή, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Δ.Σ του κρατικού αερομεταφορέα ότι λεφτά δεν υπάρχουν και η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να καταβάλει αποζημιώσεις για το σχέδιο πλεονασμού.

Η δέσμευση της κυβέρνησης ήταν ότι, ακόμη και να μην πωληθούν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, ώστε τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για το σχέδιο πλεονασμού 420 εργαζομένων, όπως προνοεί το σχέδιο εξυγίανσης, τα χρήματα θα καταβάλλονταν στους εργαζόμενους, πάση θυσία.

Σήμερα οι Υπουργοί Εργασίας και Συγκοινωνιών, διεμήνυσαν στον Πρόεδρο του Δ.Σ των Κυπριακών Αερογραμμών ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να εξεύρει τα κονδύλια για τις αποζημιώσεις του προσωπικού, εντούτοις η εταιρεία θα πρέπει να προχωρήσει κανονικά με το σχέδιο πλεονασμού, διαφορετικά δεν θα της καταβληθούν τα 11 εκατομμύρια που προνοούνται για στήριξη της.

Η πρόνοια αφορά την καταβολή αποζημιώσεων, σε 420 εργαζόμενους, υπό μορφή κινήτρων για αποχώρηση, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία εξυγίανσης.

Θα πρέπει σύμφωνα με τους σχεδιασμούς να αποχωρήσουν άμεσα 190 εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι θα πρέπει να φύγουν μέχρι το Σεπτέμβριο.

Αυτή τη στιγμή οι συντεχνίες των εργαζομένων στον κρατικό αερομεταφορέα, συνεδριάζουν για να λάβουν αποφάσεις, με βάση τις νέες εξελίξεις.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου