Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Χάσικος: "Είναι δουλειά του κράτους να κάνει το χασάπη";

Το κλείσιμο κι άλλων ημικρατικών οργανισμών, μελετά η Κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου και το Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Μάλιστα διερωτήθηκε αν είναι δουλειά του κράτους να κάνει τον χασάπη, δηλώνοντας ότι πρέπει να τερματίσει τη λειτουργία του.

Απέφυγε ωστόσο να μιλήσει για αριθμούς των ημικρατικών οργανισμών που μελετά η Κυβέρνηση το κλείσιμό τους, τονίζοντας ότι ο κάθε οργανισμός, περνά από το μικροσκόπιο του Υπουργείου Οικονομικών και του Λογιστηρίου.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει στη βάση της πεπατημένης όσον αφορά την αλλαγή των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών αλλά θα υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις.

Ερωτηθείς για το που βρίσκεται το θέμα της αλλαγής των ΔΣ των ημικρατικών, είπε ότι αυτό θα γίνει υπό κάποιες προϋποθέσεις.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, καταρχήν, με ένα πλαίσιο του ποιοί διορίζονται. Και εμείς θέλουμε να κριθούμε από τα πρόσωπα που θα διορίσουμε κατά πόσο τιμούμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας από την μια και από την άλλη όσα είπαμε περί αξιοκρατίας, χρηστής διοίκησης, διορισμού των καταλληλότερων των προσώπων που ουσιαστικά καλούνται να χειριστούν τον κρατικό πλούτο όπως είναι οι ημικρατικοί οργανισμοί», υπογράμμισε.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στη βάση της πεπατημένης, δηλαδή να ακούσει ή να διαβουλευθεί με τα κόμματα για το ποιος θα διορισθεί αλλά θα μετρηθεί η ικανότητα, η αξία, και η γνώση των υποψηφίων.

Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου