Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το προφίλ των καταδικασθέντων για τη δολοφονία του Άντη


Κυριότερος μάρτυρας κατηγορίας για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, ήταν ο Φάνος Χατζηγεωργίου, ο οποίος δέκα μέρες μετά το φονικό και ενώ τελούσε υπό κράτηση, ομολόγησε την ανάμειξή του στο στυγερό αυτό έγκλημα κατονομάζοντας ταυτόχρονα ως ηθικούς αυτουργούς τη γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Έλενα Σκορδέλλη, 42 χρονών, και τον αδελφό της Αναστάσιο Κρασοπούλη, 37 χρονών, δημόσιο υπάλληλο από τα Πέρα Ορεινής.


Αντρέας Γρηγορίου
Κατονομάστηκε από τον στενό του φίλο Φάνο Χατζηγεωργίου ως το πρόσωπο που σχεδίασε τον φόνο – ο εγκέφαλος της δολοφονίας. Ο Αντρέας Γρηγορίου 33 ετών, είναι κρεοπώλης από το Τσέρι. Τα Χριστούγεννα του 2009 νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο πόδι αφού τοποθετήθηκε έκρηξη βόμβας στο όχημά του ενώ οδηγούσε.


Γρηγόρης Ξενοφώντος
Ο 29χρονος υδραυλικός, κατονομάστηκε ως ο εκτελεστής του θύματος από τον Φ. Χατζηγεωργίου.  Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο δικαστήριο, το έγκλημα διαπράχθηκε με κοντόκανο κυνηγετικό όπλο το οποίο μετέφερε ο Χατζηγεωργίου μαζί με τον Ξενοφώντος στην Περιστερώνα και συγκεκριμένα σε σπίτι συγκεκριμένου προσώπου. Άφησε εκεί τον Ξενοφώντος και προχώρησε με τη μοτοσικλέτα προς τη γραμμή αντιπαράταξης όπου πέταξε το όπλο στο μικρό φράγμα του κατεχόμενου χωριού Μάσσαρι. Το όπλο όμως δεν βρέθηκε ποτέ παρά τις εκτεταμένες έρευνες τις οποίες διεξήγαγαν οι Αρχές της Δημοκρατίας.
Σημειώνεται ότι ο Χατζηγεωργίου, σύμφωνα με την ομολογία του, μετέφερε με μοτοσικλέτα τον δράστη στη σκηνή του φόνου και στη συνέχεια τον απομάκρυνε με το ίδιο δίκυκλο όχημα που ανήκε στον Γρηγορίου.

Τάσος Κρασοπούλης
Κατονομάστηκε ως ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος. Είναι 37ετών, δημόσιος υπάλληλος από τα Πέρα Ορεινής και αδελφός της καταδικασθείσας Έλενας Σκορδέλη.  Η συνωμοσία για την εκτέλεση του θύματος έγινε, σύμφωνα με τη μαρτυρία της Κατηγορούσας Αρχής, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2009 στο εστιατόριο «Ταμασιάνα», που ανήκει στην οικογένεια Κρασοπούλη και στη συνάντηση πήραν μέρος ο Χατζηγεωργίου, ο Γρηγορίου, και τα αδέλφια Κρασοπούλης και Σκορδέλλη.


Έλενα Σκορδέλη
Η Έλενα Σκορδέλη, 42 ετών, κατονομάστηκε επίσης ως ηθικός αυτουργός της στυγερής δολοφονίας. Εργαζόταν ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό «SIGMA». Βρέθηκε αιφνιδίως με μετοχές του Συγκροτήματος «SIGMA», πέραν του 20%, πίσω από την πλάτη του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος. Όταν αυτό έγινε γνωστό, της ζητήθηκε να επιστρέψει πίσω τις μετοχές κάτι που όμως δεν έπραξε. Αργότερα απολύθηκε από το Συγκρότημα.
Κίνητρο για τη στυγερή δολοφονία  σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή ήταν οι διαφορές των μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ, Έλενας Σκορδέλλη και Τάσου Κρασοπούλη με τον Άντη Χατζηκωστή οι οποίες ενισχύθηκαν με τον ισχυρισμό του Χ”Γεωργίου ότι συμμετείχε σε ραντεβού στο σπίτι του Κρασοπούλη, στο οποίο συμφωνήθηκε το συμβόλαιο θανάτου και η εκτέλεση του εγκλήματος.

Source: http://inandout.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου