Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΔΗΣΥ: Σημαντικές επιχειρηματικότητα και καινοτομία

Για τη σημασία της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας μιλά σε ανακοίνωση της, εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού η Σοφία Μιχαηλίδου:

Πριν από 6 χρόνια, τρεις ισραηλινοί ο Ehud Shabtai, o Amir Shinar και ο Uri Levine ξεκίνησαν την νεοφυή εταιρεία “waze” αναπτύσσοντας μια εφαρμογή πλοήγησης για έξυπνα κινητά. Η ιδέα λέγεται ότι ξεκίνησε από την πρακτική ανάγκη ενός από αυτούς για απλούστερες οδηγίες, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο από ότι μαρτυρεί η εντυπωσιακή πορεία της waze. Η «πιλοτική εφαρμογή» στη μικρή χώρα του Ισραήλ πέτυχε και η Waze κατάφερε να αντλήσει $67εκ. από επενδυτικά κεφάλαια και να αποκτήσει 80,000 χρήστες στο Ισραήλ. Η ανοδική πορεία της εταιρείας “WAZE” συνέχισε, φτάνοντας στα 50 εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Στις 11 Ιουνίου η Google ανακοίνωσε την εξαγορά της waze αφήνοντας πίσω της τους μνηστήρες Facebook και Apple. Το συνολικό ποσό της εξαγοράς ανέρχεται στο 1.1δις.

Το παράδειγμα από τη μικρή γειτονική χώρα,  καταδεικνύει ακόμη μια φορά ότι η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και η τεχνολογία είναι αδιαμφισβήτητα το αύριο μιας χώρας που θέλει να επιφέρει οικονομική ανάπτυξη.

Σε αυτά θα πρέπει να προσηλωθούμε σήμερα για να δώσουμε προτάσεις και λύσεις και να πετύχουμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, μαζί με την Κυβέρνηση, θεωρώντας το θέμα ζωτικής σημασίας για την πατρίδα μας,  θα δώσει το παρόν του ενεργά και δυναμικά ώστε μέσα από την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα  και την έρευνα, η χώρα μας να καταστεί οικονομικά εύρωστη.

Παραφράζοντας το όνομα της Ισραηλινής startup που εξαγοράστηκε από την Google, That’s the waze to go! Και ο δρόμος αυτός είναι μονόδρομος – οδηγεί μόνο μπροστά!


Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου